- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi ajutoare financiare în Guvernul Ciolacu. Cum poți obține vouchere pentru carburanți, alimente, sport sau studii

20 Jun, 17:07 • Bumbeneci Diana
Sunt anunțate noi vouchere pentru carburanţi, alimente, grădiniţe şi pentru pensionari. Noile beneficii vor fi oferite pentru anumite categorii de români.
Noi ajutoare financiare în Guvernul Ciolacu. Cum poți obține vouchere pentru carburanți, alimente, sport sau studii

Guvernul

Ciolacu intră în forță cu promisiuni pentru români atunci când vine vorba despre punctul cel mai sensibil: banii! Noua conducere propune o serie de vouchere pentru sport, carburanţi, alimente, creşe şi grădiniţe, pentru mame, dar şi pensionari.

Noi vouchere pentru români

În programul de guvernare al noului premier Marcel Ciolacu este o listă întreagă de vouchere care ar urma să fie acordate românilor în anumite condiţii.

1. vouchere pentru sport, creaţie, artă – în cazul familiilor monoparentale

2. card naţional pentru reduceri la alimente, carburanţi, transport, servicii bancare, educaţie, recreaţie – în cazul familiilor cu mai mult de trei copii

3. vouchere pentru after-school, creşe, grădiniţe particulare – pentru familiile care au aproximativ 8.000 de lei venitul

4. vouchere 2.500 de lei pentru consultaţii şi analize – pentru viitoarele mame

5. circa 1,5 milioane de pensionari cu pensia minimă sau cu pensie de invaliditate vor primi mese calde, pachete alimentare acasă, îngrijitor/asistent medical la domiciliu.

vouchere
vouchere

Voucherele sociale din România sunt o formă de sprijin financiar acordat anumitor categorii defavorizate. Acestea vor avea nevoie de un instrument prin creșterea nevoilor de sprijin pentru satisfacția nevoilor de bază ale populației cu venituri reduse sau aflate în situație de vulnerabilitate.

Citește și: Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

Voucherele sociale pot fi acordate în diverse forme, în funcție de nevoile specifice ale beneficiarilor. Printre cele mai comune tipuri de vouchere sociale se numără:

  • Voucherul de hrană: Este acordat pentru cererea de produse alimentare de bază. Acesta poate fi utilizat în anumite magazine sau supermarketuri partenere.
  • Voucherul pentru încălzire: Este destinat acoperirii costurilor de încălzire în perioadele reci. Beneficiarii pot utiliza acest voucher pentru plata faptelor de energie termica sau combustibili;
  • Voucherul de rechizite și echipament școlar: Este acordat copiilor proveniți din familii defavorizate pentru creșterea activității școlare, cărți sau echipament școlar necesar desfășurării activității școlare.
  • Voucherul pentru servicii medicale: Acesta este destinat acoperirii costurilor de consultații medicale, tratamente sau medicamente. Beneficiarii pot utiliza voucherul la medici sau instituții medicale partenere.

Beneficiarii voucherelor sociale pot fi persoane aflate în situații de vulnerabilitate, cum ar fi familiile cu venituri reduse, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități sau copiii proveniți din familii defavorizate. Aceste vouchere sunt acordate de către autorități, în principal de către primării sau de alte instituții publice, în baza criteriilor de eligibilitate de stabilitate.

Vezi și: Un nou loc de muncă remote face furori printre români. Salariu de 1500 de euro, bonusuri extrasalariale și muncă de acasă

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult