- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de călătorie pentru români! MAE face anunț de ultimă oră

05 Jun, 12:23 • Bumbeneci Diana
MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă în Franța. Sunt anunțate greve care pot afecta transporturile.
Alertă de călătorie pentru români! MAE face anunț de ultimă oră

Circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate marți, în toată Franța, din cauza unei greve generale, avertizează Ministerul de Externe din România care a emis un avertisment de călătorie.

Alertă de călătorie MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că marți, 6 iunie, va fi o grevă generală. Protestul va perturba circulația feroviară națională, locală și internațională.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, ca urmare a demonstrațiilor din orașe.

Alertă călătorie MAE
Alertă călătorie MAE

Te mai poate interesa și: Greva din educație continuă! O nouă lovitură din partea sindicatelor

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei de transport pentru informații despre trafic.

Controlorii aerieni sunt mobilizați de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcția Generală pentru Aviația Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS, anunță MAE.

Federația transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, a precizat MAE.

Citește și: Ședință de urgență la Guvern. După ce sindicaliștii au respins oferta, Ciucă forțează adaptarea OUG

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult