- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de COD ROȘU pentru românii din Grecia! MAE lansează un avertisment de urgență

26 Jan, 08:21 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Externe anunță că urmează zile cu vreme severă în Grecia. Toți românii din această țară sunt sfătuiți să evite călătoriile!
Alertă de COD ROȘU pentru românii din Grecia! MAE lansează un avertisment de urgență

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, de miercuri până vineri, Serviciul Naţional de Meteorologie al Republicii Elene (EMY) a emis un cod roşu de precipitaţii mixte.

Cod roșu de vreme severă în Grecia

Precipitațiile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul elen, în contextul meteorologic atipic ce caracterizează acest interval de timp.

Pentru perioada următoare vor fi raportate ninsori abundente în zonele de deal şi în masivele muntoase din regiunile centrale şi de nord ale ţării, fulgii de nea fiind viscoliți de vântul puternic. De asemenea, vor fi înregistrate perturbări atât în circulaţia rutieră şi feroviară, cât şi în orarul curselor aeriene, precum şi întreruperi ale navigaţiei maritime, motiv pentru care toți călătorii sunt sfătuiți să evite deplasările, dacă acestea nu sunt unele urgente și necesare.

Grecia
Grecia

Ai mai putea citi: România va fi lovită de ninsori. Elena Mateescu, director ANM: „Zile autentice de iarnă, chiar și în București!”

Cetăţenii români pot cere și asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

Toate apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). De altfel, acestea vor fi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În comunicatul transmis, MAE mai anunță că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet oficiale. Este vorba despre paginile: atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.emy.gr, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro.

Te mai poate interesa și: DOCUMENT. Românii nu mai au voie să dețină mai mulți porci. Guvernul anunță câte animale mai pot fi ținute într-o curte

De altfel, MAE mai reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”. Prin intermediul acestei aplicații, călătorilor li se oferă informaţii şi sfaturi esențiale.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult