- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de la CFR pentru toți românii care călătoresc cu trenul. A apărut o nouă formă de înșelăciune

19 Jun, 08:26 • Bumbeneci Diana
CFR lansează o nouă alertă pentru călători. Românii riscă să fie înșelați foarte ușor și să rămână fără bani.
Alertă de la CFR pentru toți românii care călătoresc cu trenul. A apărut o nouă formă de înșelăciune

Informaţii despre un concurs fals privind câştigarea unui card-cadou de transport pe calea ferată, la un preţ minim, circulă în aceste zile în mediul online, avertizează CFR Călători, într-o informare de presă.

CFR lansează un nou avertisment pentru călători

Românii care călătoresc cu trenul atât pe plan intern, cât și extern și care urmăresc ofertele instituției de stat pot fi înșelați foarte ușor de site-uri false, menite să fure datele personale. De aceea, CFR a lansat o nouă alertă de care călătorii trebuie să țină cont.

Vezi și: Incredibil! CFR ar putea introduce autobuze în locul mai multor trenuri intens utilizate de români

„În mediul online circulă informaţii despre un fals concurs privind câştigarea unui card cadou de transport pe calea ferată, la un preţ minim. Atenţionăm pasagerii că CFR Călători sau CFR S.A. nu au organizat un astfel concurs şi nu au în derulare nicio campanie de promovare pentru oferirea unui card cadou de călătorie. Această campanie de promovare este o tentativă de fraudă informatică care poate avea drept consecinţă accesul la datele dumneavoastră personale şi de banking”, subliniază sursa citată.

Tren CFR
Tren CFR

Reprezentanţii CFR Călători menţionează că au fost sesizate organele competente, care vor derula cercetări în legătură cu această campanie. Între timp, românii sunt rugați să se informeze doar din surse sigure precum gările din fiecare oraș, la personalul competent, pe site-ul oficial www.cfr.ro precum și în trenuri, la personalul calificat. Orice altă informație venită din surse neavizate poate fi una falsă și menită să ducă la înșelăciune.

Ai mai putea citi și: CFR achiziționează 30 de noi trenuri cu bani de la BERD. Investiția ajunge la 100 de milioane de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult