- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă după minivacanța de 1 mai! Sute de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare, vărsături și febră. „Sunt pacienți care au nevoie de internare”

02 May, 22:42 • Lupu Alexandra
Val de cazuri de toxiinfecții alimentare, după minivacanța de 1 mai. Sute de persoane au ajuns la spital, iar unele dintre ele au avut nevoie de internare.
Alertă după minivacanța de 1 mai! Sute de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare, vărsături și febră. „Sunt pacienți care au nevoie de internare”

Sute de persoane s-au prezentat după minivacanța de 1 mai în secțiile de primiri urgențe în spitale după grătarele și mesele în aer liber, informează antena3.ro. Așa cum arată primele informații, unii pacienți au avut nevoie de internare.

Românii au ajuns în spitale după minivacanța de 1 mai

La Institutul Matei Balș din București, sute de pacienți au venit cu toxiinfecții alimentare, vărsături, febră, enterocolite și alte probleme digestive, după minivacanța de 1 mai. La spitalul menționat, 10 persoane s-au prezentat în medie pe oră, mai exact, 250 pacienți în doar 24 de ore.

Toxiinfecția alimentară este o afecțiune cauzată de consumul de alimente și apă contaminate cu anumite bacterii, paraziți, virusuri sau substanțe chimice. Cele mai comune simptome se referă la diaree și vărsături. Specialiștii atrag atenția că mesele și grătarele în aer liber pot duce la grave probleme medicale, în cazul în care alimentele sunt ținute la căldură sau dacă nu sunt proaspete.

Citește și: Destinația preferată de români pentru minivacanța de 1 Mai. Numărul record de turiști înregistrat pe litoralul românesc. Cum s-au distrat turiștii în weekend-ul prelungit

Atunci când alimentul nu este gătit adecvat sau nu este păstrat corect, contaminarea cu germeni apare foarte simplu. Gabriel Marinescu a declarat că, de cele mai multe ori, toxiinfecțiile alimentare sunt prezente în forme ușoare.

Cu toate acestea, directorul medical al spitalului Matei Balș din București, precizează că, dacă vorbim despre extremele de vârstă, precum bătrânii cu boli cronice sau copiii foarte mici, aceștia pot ajunge la deshidratare în doar câteva ore. În ceea ce privește situația actuală, reprezentantul spitalului a precizat că sunt pacienți care au nevoie de internare, însă în cele mai multe cazuri, oamenii pleacă acasă cu un tratament.

Spital
Spital

„Zilele libere nu vin doar cu încărcarea bateriilor, ci şi cu toxiinfecţii alimentare, cum a fost de fiecare dată.

De cele mai multe ori, toxiinfecţiile alimentare sunt forme uşoare, dar dacă vorbim de extremele de vârstă, copiii foarte mici sau bătrânii cu boli cronice, pot să ajungă la deshidratare în câteva ore.

Sunt şi pacienţi care au nevoie de internare, dar unii dintre ei pleacă acasă cu tratament”, a spus dr. Gabriel Marinescu.

Ultimele informații arată că românii s-au bucurat de-a dreptul de minivacanța de 1 mai. Cele mai multe persoane și-au petrecut concediul scurt pe litoralul românesc, acolo unde au avut loc peste 400 de evenimente. Românii cu chef de distracție s-au împărțit în cele mai populare stațiuni din România, precum Mamaia, Vama Veche sau Costinești. Vestea bună pentru oamenii care vor să mai petreacă este că, începând cu data de mâine, 3 mai, începe programul „Litoralul pentru toți”, în interiorul căruia se pot regăsi cele mai bune oferte de la hoteluri.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: „Litoralul pentru toți” începe de mâine! Lista hotelurilor înscrise în program, care oferă prețuri mai mici pentru cazare