- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ALERTĂ! Festin de E-uri la masa de Paște. Preparatele tradiționale ajung până la 163 de aditivi alimentari

14 Apr, 14:58 • Constantin Cristina
Toată lumea se gândește să nu lipsească nimic de pe masa de Paște, însă nimeni nu știe câți E-uri pot avea toate alimentele la un loc. Iată în detaliu o masă pentru o familie de sărbători.
ALERTĂ! Festin de E-uri la masa de Paște. Preparatele tradiționale ajung până la 163 de aditivi alimentari

Oamenii se dau peste cap când vine vorba de masa de Paște, să nu lipsească aperitivul, cozonacul, ouăle, friptura și alte preparate tradiționale, dar nimeni nu știe câți E-uri conține o astfel de masă bogată, a informat InfoCons.

Vezi și: Drobul, preparatul care nu lipsește de pe masa de Paște! Cât costă să îl pregătești acasă

Câți E-uri conține masa de paște

Pentru a afla câți aditivi alimentari conține masa de paște, trebuie doar să scanezi alimentele cu aplicația gratuită InfoCons și așa afli câți E-uri (aditivi alimentari), câtă sare și cât zahăr se consumă.

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri cât mai diversificate alături de câteva sosuri, cum ar fi: ketchup, maioneză sau muștar. Aperitivul acesta care nu conține mâncare foarte multă, poate ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr.

Fără cozonac și alte prăjituri, masa de Paște este aproape imposibilă, așadar dacă consumați cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau altele, se ajunge la 40 de E-uri, 116,1 grame de zahăr.

Masa de Paște, E-uri
Masa de Paște, E-uri

După atâtea dulciuri, simțim nevoia și de ceva de băut. Un suc tip ceai, o băutură energizantă sau poate o bere cu fructe pot ajunge la 29 de E-uri și 22,7 grame zahăr.

Dacă după această masă copioasă se consumă și o gumă de mestecat, se mai adaugă încă 11 E-uri. După un scurt calcul, aflăm că masa de paște a ajuns la un total de 163 de E-uri, 316 grame sare și 208,6 grame zahăr, doar pentru o masă de Paște.

Aplicația InfoCons îi ajută pe consumatori să-și prepare masa de Paște cu produsele care sunt în conformitate cu preferințele acestora. Cu ajutorul acestei aplicații, consumatorii își pot seta preferințele de consum, urmând ca aceasta să le semnaleze, pe baza preferințelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată, dar si cât trebuie să meargă, pedaleze sau alerge pentru a arde caloriile consumate.

„O masă de Paște cu o9atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici și de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. Descărcați Aplicația GRATUITĂ InfoCons!”, precizează Președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Alte articole: Inflația și-a spus cuvântul! Masa de Paște costă mai mult cu peste 20% față de anul trecut: „Vom plăti mai mult pentru alimente”