- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Drobul, preparatul care nu lipsește de pe masa de Paște! Cât costă să îl pregătești acasă

14 Apr, 11:18 • Lupu Alexandra
Drobul este vedeta mesei de Paște. Iată cum se prepară acasă și cât costă ingredientele de care au nevoie românii.
Drobul, preparatul care nu lipsește de pe masa de Paște! Cât costă să îl pregătești acasă

Mai sunt două zile până la una dintre cele mai așteptate sărbători: Paștele. Așa cum arată informațiile relatate de antena3.ro, drobul este vedeta mesei din această perioadă, astfel, românii trebuie să știe cum se prepară și cât costă ingredientele.

Cât costă ingredientele pentru drob

Drobul este preparatul de nelipsit de pe masa de Paște. Sățios, hrănitor și fără prea multe calorii, acest fel de mâncare este realizat din organe de miel și diferite feluri de verdeață. Drobul este recomandat chiar și de nutriționiști. O echipă Antena 3 CNN a mers în cea mai mare piață din Capitală pentru a vedea care sunt prețurile cerute de comercianți pentru ingredientele necesare acestui preparat.

Pentru drob, românii au nevoie de organe de miel și verdețuri: două legături de usturoi, două de ceapă, două de pătrunjel și două de mărar. Pe lângă ingredientele menționate, este nevoie și de șase ouă. Pentru toate acestea, românii vor cheltui în jur de 60 lei, dacă se decid să facă acasă drobul de nelipsit de pe masa de Paște.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Un producător local din România oferă varză gratis pentru bătrâni, înainte de Paște. În ce piață centrală se întâmplă acest lucru

Cum se prepară drobul

Organele de miel trebuie să fie foarte bine curățate. Ele trebuie să fie puse în oțet, întocmai pentru ca mirosul specific să dispară. Ulterior, cât timp organele de miel sunt puse la fiert, românii trebuie să toace verdeața. Ouăle sunt adăugate în compoziția respectivă, iar apoi, se adaugă în tavă la cuptor. După aproximativ o oră de așteptare, trebuie să se verifice dacă drobul este gata. În total, pregătirea ingredientelor și gătirea propriu zisă durează două ore.

Drob
Drob

Așa cum relatează sursa citată, ingredientele costă 60 lei. Pe de altă parte, valoarea drobului gata făcut variază între 50 și 100 lei. Românii trebuie să știe că preparatul se găsește mai ieftin în supermarketuri, dar pe de altă parte, la restaurante, în târguri sau la băcăniile online, drobul poate costa dublu, mai ales dacă are în conținut doar ingrediente bio. Sursa citată a publicat următoarea listă de prețuri, pentru rețeta prezentată:

  • Organe de miel: 39 de lei
  • Prapur: 5 lei
  • Ouă: 7 lei
  • Ceapă verde: 4 lei
  • Usturoi verde: 4 lei
  • Pătrunjel: 4 lei
  • Mărar: 4 lei

Această rețetă le oferă românilor 8 porții de drob, la un cost de doar 60 lei pentru ingrediente, respectiv, 39 pentru organele de miel. Vestea este una bună pentru oamenii care vor să economisească în această perioadă, având în vedere că prețurile de la raft sunt unele piperate. Pentru românii care au venituri sub medie și se confruntă cu o situație vulnerabilă, acesta poate fi considerat cel mai scump Paște.

Citește și despre următorul subiect: Inflația și-a spus cuvântul! Masa de Paște costă mai mult cu peste 20% față de anul trecut: „Vom plăti mai mult pentru alimente”