- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alexandru Rafila, mesaj important pentru toate spitalele din România! „Nu pot să o accept ca medicii să nu aibă unde să lucreze”

14 May, 15:45 • Lupu Alexandra
Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră pentru toate spitalele din România. Ministrul Sănătății solicită să se scoată mai multe posturi la concurs.
Alexandru Rafila, mesaj important pentru toate spitalele din România! „Nu pot să o accept ca medicii să nu aibă unde să lucreze”

Alexandru Rafila a făcut un apel în decursul zilei de astăzi, 14 mai, la toate spitalele din România: să scoată mai multe posturi de medici și asistenți medicali la concurs, spune ziare.com. Ministrul Sănătății a menționat că doar în acest fel va putea propune un memorandum în Guvern pentru aprobare.

Alexandru Rafila, mesaj de ultimă oră

Alexandru Rafila face apel la toate spitalele din România să scoată la concurs posturile de medici și asistenți medicali de care au nevoie. Ministrul Sănătății spune că doar în acest fel va putea propune un memorandum în Guvern pentru aprobare, chiar dacă există în vigoare măsura care limitează angajările la stat.

„Am făcut un apel la toate spitalele de România să scoată posturile la concurs. Acum, sigur că ne găsim într-o perioadă în care există o ordonanţă care limitează angajările în toate sectoarele, nu numai în sectorul sanitar şi au fost diverse, mă rog, discuţii dacă Sănătatea şi Învăţământul sunt sau nu incluse în această ordonanţă.

Eu o să fac din nou acest apel la spitale să solicite posturile de medici, de asistenţi medicali de care au nevoie şi să le scoată la concurs şi vă promit că voi face un memorandum în Guvern ca să se aprobe scoaterea la concurs a acestor posturi, chiar dacă există în vigoare această ordonanţă”, afirmă Alexandru Rafila.

Citește și despre următorul subiect: Înșelătorii pe bandă rulantă în zeci de spitale din țară! Dezinfectanți cu etichete false au pus viața medicilor în pericol

Ministrul Sănătății a punctat că există peste 1.000 de tineri medici care au susținut săptămâna trecută examenul de specialitate la nivel național, dar totodată, tot ei sunt cei care nu au posturi. Alexandru Rafila a punctat că i se pare o nedreptate și că nu poate accepta ca peste 1.000 de medici, deveniți specialiști, să nu aibă un loc de muncă.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul s-a arătat încrezător: a spus că este sigur că Guvernul va accepta un memorandum care să permită ocuparea posturilor libere. La final, Alexandru Rafila a punctat că România are nevoie de medici aici, în țară. El spune că nu trebuie încurajată emigrația personalului medical calificat.

„Mi se pare o nedreptate şi nu pot să o accept şi nu are niciun fel de raţionalitate să avem peste 1.000 de medici care au devenit specialişti şi ei să nu aibă unde să lucreze.

Cred că e foarte clar lucrul ăsta. Sunt convins că Guvernul va aproba un astfel de memorandum care să permită ocuparea posturilor libere de către medicii care nu au în momentul de faţă un angajament. Această mie de specialişti care tocmai a susţinut examenul este, probabil, cel mai bun exemplu.

Trebuie să-i angajăm aici, în ţară, avem nevoie de ei, nu trebuie să încurajăm în niciun fel emigraţia personalului medical calificat”, a evidenţiat Alexandru Rafila.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Mita, practicată și în spitale! O șefă de spital din Ploiești lua șpagă pe angajări. Unde ținea femeia ascunși banii?