- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Altex România a dat lovitura! Compania a înregistrat cifre istorice de 6,5 miliarde de lei

12 Jul, 15:17 • Constantin Cristina
Retailerul Altex România a înregistrat afaceri de 6,5 miliarde de lei în 2022, fiind în creștere comparativ de 2021.
Altex România a dat lovitura! Compania a înregistrat cifre istorice de 6,5 miliarde de lei

Altex România a reușit să obțină cel mai bun rezultat înregistrat până în prezent, și anume a obținut afaceri de 6,52 miliarde de lei, fiind în creștere cu 11% în 2022, a transmis economedia.ro.

Citește și: Vești bune! Românii vor scoate mai puțini bani din buzunare pentru comenzile de la Altex

Altex România, rezultate istorice cu afaceri de 6,5 miliarde de lei. Compania continuă să aducă noi proiecte de dezvoltare și automatizare procese

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, aceasta continuă să se dezvolte având o creștere de două cifre procentuale pentru al patrulea an consecutiv, consolidând astfel trendul ascendent al cifrei de afaceri din ultimii 13 ani.

Retailerul transmis că pentru a avea creșterea asigurată, este nevoie ca planurile rețelei să includă proiecte de digitalizare și automatizare procese în ceea ce privește și magazinele proprii și Media Galaxy, dar și dezvoltarea de noi categorii de produse electro-IT. Compania are un buget de investiții alocat pentru 2023 de peste 17,5 milioane de euro.

Altex

Investiția este destinată către modernizarea și deschiderea de noi magazine, proiecte de digitalizare, Marketplace Altex și dezvoltarea de noi funcționalități în aplicația mobilă. În ceea ce privește extinderea rețelei de magazine, anul acesta sunt planificate 10 noi deschideri.

Retailerul poate asigura pentru clienți o diversitate de servicii, respectiv: livrare cu flota proprie (Altex Logistic & Distribution), servicii de reparații și service electronice și electrocasnice (Altex Service Center), servicii de finanțare (Credex Broker) sau produse de papetărie, birou și mobilier (RTC Proffice Experience). Mai mult, Numărul total de angajați care lucrează în cadrul companiei Altex România este de 4.016.

„Anul 2022 a fost unul dificil pentru toate sectoarele economiei. În contextul inflației și al creșterii costurilor în general, decizia strategică a companiei a fost de a reduce profitabilitatea și de a absorbi parțial creșterile de preț de la furnizori. Această abordare ne-a permis să transferăm cu întârziere ajustările de preț în piață, în avantajul clienților și să minimizăm scăderea investițiilor noastre. În plus, această experiență ne-a determinat să continuăm prioritizarea investițiilor în digitalizare și automatizare a proceselor, atât în canalele tradiționale, cât și în mediul online, prin implementarea tehnologiei de inteligență artificială, în beneficiul clienților noștri.”, a precizat Dan Ostahie, fondator și CEO Altex România.

Cifre financiare 2022 Altex România:

  • Cifră de afaceri de 6,52 miliarde de lei, în creștere cu 11%
  • Profitul net la 114,6 milioane lei, în scădere cu 11,5%
  • Nr. de salariați 4.016, în creștere cu 1,5% față de anul trecut

Alte articole: A început Black Friday la Altex și Media Galaxy! Laptopurile, sistemele PC, monitoarele, dar şi vehiculele electrice vor avea reduceri de până la 40%