- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi enorme pentru români! Începând cu luna februarie se impun mai multe reguli

01 Feb, 18:55 • Stefan Simion
Vești noi pentru români. Se impun noi reguli drastice pentru producătorii și comercianții de băuturi.
Amenzi enorme pentru români! Începând cu luna februarie se impun mai multe reguli

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna anunță noi reguli drastice. Oficialul a anunțat în ultima zi din luna ianuarie că toți producătorii și comercianții de băuturi au obligația de a se înregistra în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare, anunță bugetul.

Noi reguli pentru producătorii de băuturi

Înscrierea se face până în data de 28 februarie. După această perioadă, Garda de Mediu va aplica amenzi celor care nu s-au conformat noilor măsuri impuse de autorități.

Tanczos Barna, despre noile reguli pentru români
Tanczos Barna, despre noile reguli pentru români

„De la magazinele mici la supermarketuri, de la producătorii de apă minerală la sectorul HoReCa, toţi producătorii şi comercianţii de băuturi trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR).”, a scris, marţi, 31 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului.

Te poate interesa informația zilei: Ouăle riscă să devină produse de lux în România! „Preţul ar fi influenţat de gripa aviară”

Potrivit lui Tanczos Barna, înscrierea este obligatorie şi se face pe platforma RetuRO. Nerespectarea acestei obligaţii va fi sancţionată de Garda Naţională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 şi 40.000 de lei.

„Astfel, comercianţii, producătorii sau importatorii de băuturi în ambalajede unică folosinţă din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri şi 3 litri inclusiv, şi cei din domeniul HoReCa au obligativitatea legală de a se înregistra până la pe 28 februarie. Nerespectarea acestei obligaţii va fi sancţionată de Garda Naţională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 şi 40.000 de lei.”, a mai adăugat ministrul Tanczos Barna.

Ai mai putea citi: MADR pregătește un nou sprijin pentru români! Vor fi acordate sume de bani pentru despăgubiri

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult