- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi uriașe pe litoralul românesc. Motivul pentru care operatorii economici au fost amendați cu aproape un milion de lei

03 Aug, 14:55 • Lupu Alexandra
Noi sancțiuni pe litoralul românesc. Inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi de aproape un milion de lei.
Amenzi uriașe pe litoralul românesc. Motivul pentru care operatorii economici au fost amendați cu aproape un milion de lei

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat o verificare pe litoralul românesc, în urma căreia au aplicat amenzi de aproape un milion de lei. Inspectorii au întocmit 27 note de control și au dat, în total, 24 sancțiuni, informează stiripesurse.ro.

Amenzi pe litoral

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat pentru a treia oară controale pe litoralul Mării Negre. Inspectorii au întocmit 27 note de control și au dat, în total, 24 amenzi, în valoare totală de 960.000 de lei. Comisarii au mai introdus o tematică de control pe lista activităților din sezonul estival: atenția inspectorilor a fost îndreptată către șantierele care nu lipsesc din peisaj nici pe litoral.

Vezi și: Mare atenție, români! Greșeala care vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei din partea Poliției

Comisarii au urmărit modul în care sunt gestionate deșeurile rezultate din construcții. Mai mult decât atât, responsabilii au fost atenți la poluarea atmosferică și actele de reglementare din punct de vedere al protecției mediului pentru investițiile aflate în plină desfășurare la malul marii.

„În cea de a treia zi de controale pe litoralul Mării Negre, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu mai introdus încă o tematică de control pe lista activităţilor din sezonul estival. Atenţia lor s-a îndreptat şi către şantierele care nu lipsesc din peisaj, unde au urmărit modul în care sunt gestionate deşeurile rezultate din construcţii, poluarea atmosferică şi actele de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru investiţiile aflate în derulare la malul mării”, spune Garda de Mediu.

Amenzi pe litoral. Sursă foto: Garda de Mediu
Amenzi pe litoral. Sursă foto: Garda de Mediu

Instituția a transmis că au continuat verificările plajelor beach-barurilor de pe litoral. Comisarii au întocmit 27 de note de control și au aplicat 24 de amenzi în cuantum de 967.000 de lei. Garda de Mediu a relatat într-o postare pe Facebook că un singur operator economic a fost amendat cu 60.000 de lei.

„⚠️ GARDA DE NAŢIONALĂ DE MEDIU AMENDEAZĂ CU 60.000 LEI UN OPERATOR ECONOMIC DIN VAMA VECHE PENTRU DEPOZITARI NECONTROLATE DE DEŞEURI ‼

Vama Veche a fost dintotdeauna staţiunea de pe litoral asimilata vieţii boeme, nonconformismului şi evenimentelor culturale ce se prelungesc adesea până spre dimineață. E bine că este aşa. Ce nu mai este bine este ceea ce ramâne în urmă după asemenea nopţi de pomină. Nu, acum nu este vorba de amintiri, ci de deşeuri.

Multe deşeuri. Pe care, din păcate, avem pretenţia să le strângă alţii, pentru că e datoria altora și alţii ar trebui să fie responsabili. O situaţie de acest gen a fost constatata de comisarii Gărzii de Mediu chiar astăzi, 2 august, în cazul unui operator economic ce desfășoară activități culturale în aer liber în Vama Veche

La o verificare mai amănunțită în zonă, s-au identificat cantități semnificative de deșeuri reciclabile în amestec cu deșeuri menajere, direct pe sol, care generau un miros pestilenţial. Comisarii GNM au dispus sancționarea operatorului economic cu amendă în valoare de 60.000 lei, precum și măsura de eliminare a deșeurilor în termen de maximum 12 ore”, scrie Garda de Mediu pe Facebook.

Vezi și: Cresc amenzile pentru neplata parcării în București. Sumele sunt și de 10 ori mai mari