- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție, români! Greșeala care vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei din partea Poliției

31 Jul, 20:01 • Cornel Ghimeșan
Românii care locuiesc la bloc și obișnuiesc să încingă grătarele în spatele imobilelor, riscă amenzi de până la 3.000 de lei pentru acest obicei care ar trebui efectuat în spații special amenajate pentru activitățile de picnic.
Mare atenție, români! Greșeala care vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei din partea Poliției

Greșeala care vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei din partea Poliției. Se pare că sunt români care nu au auzit despre această sancțiune și în continuare își deranjează vecinii cu fumul micilor și cârnăciorilor.

Citește și Veste bună pentru pensionari. Când se plătesc pensiile în august 2023. Cei cu pensii mici vor primi 250 de lei în plus

Greșeala care vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei din partea Poliției

Un bărbat care locuiește în zona de Vest a Ploieștiului reclamă că, în fiecare weekend, trece prin clipe de coșmar din cauza unui vecin care, la prima oră a dimineții, sfârâie micii pe grătarul amplasat în spatele blocului.

„Uneori cred că sunt ghinionist din fire. Când m-am mutat în bloc, până în Revoluție, parcă era altfel… Acum, parcă lumea și-a pierdut minițile. Auzi numai înjurături, farfurii sparte, țipete …

Asta nu ar fi nimic, dar la mine în bloc, o familie de la etajul II, a făcut un obicei ca, în fiecare weekend, să facă grătar, chiar lângă geamurile mele.

Lumea o să spună că sunt sensibil, dar pe lângă gălăgia aferentă, pe lângă manele, strigăte, la pachet am parte și de fumul de la grătarul de mici.

N-am cum să las un geam deschis cât este ziua de mare. Am încercat să discut cu vecinul, dar am picat tot eu de fraier. Mi-a zis că dacă nu-mi place să închid geamul, că e „proprietar” și își permite să facă ce vrea.

Cu orice risc, chit de se supără, aș dori să reclam problema. Există posibilitatea să scap de grătarul vecinului, sub geamul meu?

Că până la urmă și eu sunt „proprietar” și aș vrea ca măcar în weekend să nu mă trezesc cu noaptea în cap, cu manelele vecinului și în mirosul lui de mici”, a declarat ploieșteanul, potrivit observatorph.ro.

Se pare că ploieșteanul obsedat de grătare nu știe faptul că potrivit Legii 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic, există doar anumite zone cu o astfel de destinație.

Este vorba strict de zone special amenajate pentru activităţile de picnic – zonele aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic și în care aprinderea focului este permisă.

Astfel, desfășurarea activităților de picnic în alte locuri față de cele precizate în lege este interzisă, iar aprinderea focului în spații neamenajate sau desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/sau a zonelor indicate pentru acestea constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Potrivit Legii 54/2012, „desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/sau a zonelor indicate pentru acestea” se sancționează cu amendă cuprinsă între 1000 și 3.000 de lei.

Citește și Achiziție de peste 52 milioane de euro din PNRR în Ploiești. Se introduc rute noi pentru cele 22 de autobuze electrice

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult