- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ana Bogdan și-a aflat adversara. Meci istoric WTA la Portoroz

15 Sep, 08:57 • Bumbeneci Diana
Ana Bogdan și-a aflat adversara. Meci istoric WTA la Portoroz

Ana Bogdan este gata de un nou meci istoric. Jucătoarea română de tenis și-a aflat următoarea adversară de la turneul feminin de tenis de la Portoroz, din Slovenia. Competiția este una de mare anvergură, deoarece premiile, dar și punctele WTA sunt substanțiale.

Ana Bogdan, gata de un nou meci

Ana Bogdan avea ca adversară pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, nimeni alta decât favorita numărul 2, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Portoroz Slovenia. Se pare că această competiție este de categoria WTA 250 și este dotată cu premii în valoare totală de 203.024 de euro, anunță Agerpres.

Reprezentanta României, în vârstă de 29 de ani, ocupă în prezent locul 69 în clasamentul WTA. Ana Bogdan a învins-o miercuri pe favorita gazdelor, slovena Tamara Zdansek, semifinalistă la Roland Garros 2021, de a dispus în trei seturi, 6-1, 6-7 (5), 6-1, la finele unui meci cu adevărat spectaculos care a durat 2 ore şi 37 de minute. Reprezentanta României a mai reușit să o elimine în primul tur pe australianca Ajla Tomljanovic (7-5, 4-6, 6-1) pe tabela de marcaj.

ana bogdan 2
ana bogdan 2

Citește și: Simona Halep a ajuns pe mâna medicilor. Ce mesaj a transmis sportiva, după revenirea din anestezie

Beatriz Haddad Maia, sportiva în vârstă de 26  de ani și actual loc 18 în clasamentul WTA, învinsă luna trecută de Simona Halep în finala turneului de la Toronto, a trecut la rândul ei, cu 6-1, 6-4, de spaniola Cristina Bucsa, după o oră şi 43 de minute de joc.

Ana Bogdan şi Beatriz Hadad Maia s-au mai înfruntat anul acesta în semifinalele turneului WTA 125 de la Paris, în luna mai. Pe atunci, victoria a fost adjudecată de Hadad, în trei seturi: 5-7, 6-3, 6-1.

Rezultate înregistrate miercuri la Portoroz:

Turul 1

  • Katerina Siniakova (Cehia) – Martina Trevisan (Italia/N.4) 6-1, 6-4

Turul 2

  • Lesia Ţurenko (Ucraina) – Ekaterina Alexandrova (Rusia/N.5) 7-5, 7-6 (7/5)
  • Elena Rîbakina (Kazahstan/N.3) – Tereza Martincova (Cehia) 6-4, 6-1
  • Ana Bogdan (România) – Tamara Zidansek (Slovenia) 6-1, 6-7 (5/7), 6-1
  • Beatriz Haddad Maia (Brazilia/N.2) – Cristina Bucsa (Spania) 6-1, 6-4

Vezi și: WTA 12 septembrie. Ce se întâmplă cu Simona Halep, din această săptămână

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult