- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajările la stat ar putea fi reluate! Guvernul urmează să ia o decizie radicală

19 Dec, 14:09 • Bumbeneci Diana
Vești noi pentru români! Angajările la stat ar putea fi reluate în 2023, după o lungă perioadă de pauză. Surse din coaliție susțin că se ia în calcul această decizie.
Angajările la stat ar putea fi reluate! Guvernul urmează să ia o decizie radicală

Guvernul analizează din nou decizia privind reluarea angajărilor la stat. Surse din interiorul coaliției susțin că în scurt timp, românii vor afla dacă vor putea participa la concursuri organizate la stat, sau vor mai avea de așteptat, anunță știripesurse.

Angajările la stat ar putea fi reluate

Blocarea posturilor în administrație a fost o decizie adoptată în coaliția de guvernare a pentru a face economie la buget. Măsura temporară instituită în vara acestui an, pentru o perioadă de șase luni, nu va mai fi prelungită, conform sursele citate.

Ai mai putea citi: Bulgaria și România, din nou la coada Europei! Ambele țări au cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante

Guvernul dezbate reluarea angajărilor la stat
Guvernul dezbate reluarea angajărilor la stat

Guvernanții au susținut la un moment dat că prin această înghețare a angajărilor în sectorul bugetar, este „pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii”. Cu toate acestea însă, au fost organizate mai multe concursuri, însă doar în cazuri de urgență și în domeniile în care era strict necesar.

La pachet cu suspendarea angajărilor la stat, actuala coaliție de guvernare a mai hotărât și reducerea cheltuielilor bugetare cu 10 procente. Executivul a explicat că era nevoie de economii la buget pentru a putea crește pensii, salarii și pentru a putea acorda ajutoare financiare românilor cu venituri mici, în contextul creșterii generalizate a prețurilor de consum. Acum, este doar o chestiune de timp până când se vor relua posturile.

Ai mai putea citi: Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe anul 2023. Ce bani vor fi alocați pensiilor, salariilor și șomajului

Știrea este în curs de actualizare…

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult