- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anja Graf, milionara care a lăsat Elveția pentru România, vrea să facă 100 de milioane de euro dintr-un nou business, după ce a investit 23 de milioane de euro în fostul hotel Ramada Majestic

18 Oct, 19:57 • Bocioacă Bianca
Anja Graf, milioanara care a dat Elveția pe România, vrea să facă 100 de milioane de euro dintr-un nou business. Aceasta a deschis recent la București prima clădire Vision Apartaments, după investiții de 23 de milioane de euro în achiziția și transformarea fostului hotel Ramada Majestic.
Anja Graf, milionara care a lăsat Elveția pentru România, vrea să facă 100 de milioane de euro dintr-un nou business, după ce a investit 23 de milioane de euro în fostul hotel Ramada Majestic

Anja Graf, milionara din Elveția care s-a stabilit de ani buni în România, vrea să investească într-un nou business, pe lângă locuințele de închiriat din Vision Apartaments, potrivit economica.net.

În 2020, pe timpul pandemiei, Graf a cumpărat platforma de rezervări B2B (doar pentru clienți business) Acomodeo, care se confrunta cu dificultăți create de COVID-19.

„Am cumpărat Acomodeo în pandemie și de atunci dezvoltăm platforma. Când am cumpărat-o, lucrurile nu mergeau bine, iar țelul nostru este să o transformăm într-o poveste de succes. Când am cumpărat platforma, cifra de afaceri era de 800.000 de euro. Până la finele acestui an vom atinge pragul de 25 de milioane de euro. Cu un total de circa 3.600 de proprietăți listate, avem obiective optimiste pentru următorii ani”, a declarat Nadine Abi Ad, CEO Acomodeo, în cadrul unei recente întâlniri cu presa de la București.

Citește și: O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România. Ce vrea Anja Graf să facă din fostul hotel Ramada Majestic, pe care l-a cumpărat cu 20 milioane de euro

Până în anul 2026, planurile Acomodeo sunt de a ajunge la un număr de 315.000-320.000 de apartamente listate în platforma destinată clienților corporate, dar și la o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.

„Odată atinsă această țintă de 100 de milioane de euro, planul pentru platformă este fie listarea, așa cum a făcut Booking, fie să facem un exit și să vindem unui investitor”, a mai spus Nadine Abi Ad.

În cadrul platformei sunt incluse și cele peste 2.500 de apartamente deținute de Vision Apartaments, care au o valoare de două miliarde de euro.

Vision Apartaments a investit 23 de milioane de euro în achiziția și renovarea fostului hotel Ramada Majestic de pe Calea Victoriei, iar Anja Graf susține că ar mai putea cumpăra încă un hotel.

Citește și: Fascinant! Povestea antreprenoarei care a lăsat Elveţia pentru România. A deschis aici un nou tip de afacere cu care va revoluționa piaţa imobiliară

Cine este Anja Graf

Anja Graf a pornit prima ei afacere la 21 de ani, în Elveția. După ce a mers la școală la Winterhurt și Zurich, Graf a câștigat o experiență în industria modelingului cu propria agenție. Munca ei în acest sector a inspirat-o să înceapă o afacere cu apartamente mobilate, deoarece avea nevoie de cazare temporară la prețuri accesibile pentru modelele sale, lucru foarte greu de găsit.

Astfel, Graf a început să mobileze chiar ea apartamentele. Odată ce a apărut interesul pentru apartamentele sale, a venit și ideea de afaceri. În 1999, tânăra a lansat Vision Apartaments, cu câteva apartamente situate în inima orașului Zurich. De atunci, compania a crescut și s-a extins și în afara Elveției. În prezent, compania oferă peste 2.500 de apartamente de închiriat.