- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANM, alerte de vreme severă în România. Prognoza meteo actualizată pe regiuni

05 Jun, 08:29 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține instabilă în teritoriu.
ANM, alerte de vreme severă în România. Prognoza meteo actualizată pe regiuni

Meteorologii avertizează că fenomenele meteo extreme vor continua. Iată ce ne aşteaptă în perioada următoare. Prognoza meteo actualizată pe regiuni, anunță Antena3.

ANM anunță mai multe alerte meteo

„Putem spune că vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, astfel încât pe parcursul zilei de astăzi vom mai avea dezvoltări noroase, averse și descărcări electrice în zonele de munte, pe arii mai restrânse în centrul țării, iar în Oltenia, acolo unde au fost cele mai mari probleme, cerul prezintă înnorări.

Ce-i drept, însă, ploile se semnalează pe arii restrânse și mult, mult mai slabe cantitativ. Acest aspect al ploilor îl vom regăsi și mâine. Dezvoltări noroase, mai multe în zonele montane, în centrul țării, unde vor fi averse, probabil că se vor mai depăși ușor 20-25 litri pe metrul pătrat, în intervale scurte de timp, iar spre seară și noaptea vom regăsi astfel de fenomene în partea de vest și de nord-vest a teritoriului.

meteo ANM
meteo ANM

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

Până la mijlocul săptămânii, ploile vor fi pe arii restrânse, nu însemnate cantitativ și se vor semnala în mod deosebit în jumătatea de vest a teritoriului, în condițiile în care, dacă temperaturile sunt mai scăzute astăzi în Oltenia, în Moldova, în Transilvania, în zona litoralului, de mâine acestea vor atinge valori de 27-28 grade în aproape toate regiunile”.

În zona litoralului va prezenta intensificări și în zonele montane înalte, iar la mijlocul săptămânii, pe arii restrânse, în partea de sud și de est a teritoriului.

Doar zona litoralului va fi cumva cu temperaturi mai scăzute, undeva la 20, cel mult 22-23 grade, în condițiile în care și vântul va prezenta ușoare intensificări.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult