- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANOFM oferă peste 50 de programe de formare profesionale în luna decembrie. Cine sunt românii care pot beneficia GRATIS

23 Nov, 11:52 • Bumbeneci Diana
ANOFM are vești bune pentru români! Peste 50 de programe de formare profesională vor începe în luna decembrie 2023, la nivel naţional.
ANOFM oferă peste 50 de programe de formare profesionale în luna decembrie. Cine sunt românii care pot beneficia GRATIS

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza, în luna decembrie, 53 de programe de formare profesională. Programele sunt oferite pentru un număr de 806 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Peste 50 de programe de formare profesională la ANOFM

Potrivit unui comunicat al ANOFM, programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător comercial – 74 de persoane; coafor – 64 de persoane; competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 56 de persoane; operator introducere, validare şi prelucrare date – 56 de persoane; bucătar – 42 de persoane; competenţe antreprenoriale – 42 de persoane; frizer – 42 de persoane; îngrijitor spaţii verzi – 42 de persoane; ajutor bucătar – 34 de persoane; competenţe de comunicare în limba română – 28 de persoane.

Poți citi azi și: „Legea austerității” aduce grevă la CFR. De luni, 27 decembrie, românii își pot lua ADIO de la circulația cu o treime din trenurile din România

ANOFM
ANOFM

Judeţele în care, în luna decembrie 2023, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Bucureşti (112 persoane), Mureş (98 persoane), Giurgiu (90 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţă sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro.

De altfel, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 66.488 de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 148 locuri de muncă vacante.

Ai mai putea citi: Impozite 2024. Ministrul Muncii explică în ce condiții vor crește taxele. „Trebuie să mărim şi contribuţia de asigurări sociale astfel încât sistemul să fie sustenabil”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult