- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC a retras de urgență de la vânzare 2 tone de fructe și legume. Au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei

01 Dec, 15:15 • Bumbeneci Diana
ANPC a mers în control la furnizori de legume şi fructe din București și din județul Ilfov. Două tone de fructe au fost oprite de la vânzare.
ANPC a retras de urgență de la vânzare 2 tone de fructe și legume. Au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei

ANPC a început ample verificări în teritoriu. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din București-Ilfov au început controale la furnizori de legume şi fructe. Doar până în acest moment au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei, însă verificările continuă.

ANPC a retras de la vânzare tone de fructe și legume

În acest sens, în 28 şi 29 noiembrie, au fost identificaţi 11 furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale ai lanţului de retail Mega Image, în urma unor acţiuni de control la un magazin din Sectorul 3 al Capitalei. Verificările ANPC s-au făcut două depozite aparţinînd lanţului, situate în judeţul Ilfov.

De altfel, conform inspectorilor ANPC au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe. Acestea din urmă nu vor putea fi puse la vânzare până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

Poți citi și: Schemă de finanțare de peste 660 de milioane de euro. Cine sunt românii care pot beneficia de fondurile europene

ANPC
ANPC

La noi, legumele şi fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse româneşti, aşa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înşelătorie!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Sancţiunile au fost aplicate, în cazul a trei operatori economici, pentru practici comerciale înşelătoare. Este vorba despre: „menţionarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziţie echipei de control nereieşind faptul că produsele comercializate provin din soiul menţionat. Verificările continuă şi în ceea ce priveşte originea, denumirea şi veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România”.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a declară război vânzătorilor, mai ales acum, în luna decembrie. ANPC va intensifica toate controalele în magazine, în așa fel încât să identifice la timp neregulile ce pot pune în pericol sănătatea consumatorului.

Te-ar mai putea interesa și: Mare atenție în ce locuri mâncați! ANPC a făcut o nouă descoperire îngrozitoare

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult