- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schemă de finanțare de peste 660 de milioane de euro. Cine sunt românii care pot beneficia de fondurile europene

01 Dec, 12:43 • Bumbeneci Diana
O nouă schemă de finanțare apare în România. Românii pot beneficia de 660 de milioane de euro.
Schemă de finanțare de peste 660 de milioane de euro. Cine sunt românii care pot beneficia de fondurile europene

O nouă schemă de finanțare de peste 660 de milioane de euro din fonduri europene vine în sprijinul românilor. Aceasta va fi lansată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) la 15 decembrie, conform informațiilor transmise prin intermediul unui comunicat al instituției.

O nouă schemă de finanțare pentru români

Noua schemă de finanțare face referire la sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) din cadrul intervenției DR-36 – LEADER – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027, ce se va desfășura în intervalul 15.12.2023, ora 09:00 – 08.01.2024, ora 16:00 și care are o alocare financiară de 660.736.843 euro, din care 500.000.000 euro prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și 160.736.843 euro prin Fondul social european Plus (FSE+).

Intervenția DR-36 – LEADER – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității contribuie la sprijinirea comunităților rurale, care se concretizează într-o Strategie de Dezvoltare Locală ce urmărește construirea unei identități locale și utilizarea resurselor într-un mod care să răspundă cel mai bine nevoilor din teritoriu”, se arată în comunicatul MADR.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

schemă de finanțare madr
schemă de finanțare madr

Selectarea Strategiilor de Dezvoltare Locală se va realiza în baza unei singure proceduri publice de selecție, elaborată și aplicată la nivelul Autorității de Management pentru Planul Strategic PAC 2023-2027 (AM PS) și Autorității de Management pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 (AM PIDS) care presupune verificarea eligibilității și aplicarea criteriilor de selecție.

„Mai multe informații referitoare la: denumirea planului, autoritățile de gestionare a planului, denumirea și codul intervenției, alocarea financiară aferentă sesiunii de depunere a strategiilor, intervalul de depunere a SDL, precum și termenul limită de depunere al acestora (ziua și ora), detalii cu privire la depunerea SDL, condițiile de participare generale și pragul de calitate (prestabilit la 25 puncte) puteți găsi în anunțul privind lansarea sesiunii de depunere a SDL, postat pe pagina web a MADR”, anunță instituția.

Te-ar mai putea interesa: Șeful Casei de Pensii confirmă oficial că pensiile vor întârzia în decembrie. Daniel Baciu: „Colegii mei sunt responsabili”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult