- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție în ce locuri mâncați! ANPC a făcut o nouă descoperire îngrozitoare

22 Sep, 09:01 • Bumbeneci Diana
Spațiile publice au devenit adevărate focare de infecție, iar restaurantele nu mai respectă nici măcar minimul normelor de igienă pentru protecția consumatorului. ANPC a intervenit rapid și a luat la verificat mall-urile.
Mare atenție în ce locuri mâncați! ANPC a făcut o nouă descoperire îngrozitoare

A plouat cu amenzi de la ANPC. Mai multe firme aflate într-un mall din Bucureşti au fost verificate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

ANPC ia la verificat mall-urile

Reprezentanţii ANPC au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost făcute 18 acţiuni de control de către comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov la societăţile comerciale aflate în Mall-ul Veranda din Bucureşti.

ANPC
ANPC

“În urma verificărilor, au fost aplicate, până în acest moment, controlul fiind încă în curs pentru 13 operatori economici, amenzi contravenţionale în valoare de 70.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de peste 10.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru opt operatori economici (şapte unităţi şi un culoar de aprovizionare), propunerea închiderii temporare pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru un operator economic”, se arată în comunicat.

Vezi și: Când vi se recalculează pensiile. Anunț oficial pentru pensionari!

Printre neregulile constate de ANPC s-au numărat folosirea unor ustensile de gătire neconforme, folosirea unor produse etichetate cu data greşită, nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produsele alimentare, depozitarea băuturilor răcoritoare în proximitatea soluţiilor pentru curăţenie, lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională în lista meniu, folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor depozitate la temperaturi de 29-30 grade, nefiind respectată temperatura de păstrare şi depozitare recomandată de producător, folosirea unor spaţii de depozitare frigorifice cu acumulări masive de gheaţă şi murdărie şi utilizarea unor sosuri cu data limită de consum depăşită.

Vezi și: Premierul Ciolacu, despre împrumutul cu 158% dobândă! „Am supraviețuit! Nu vor crește nici prețurile, nici dobânzile”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult