- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Antreprenorul român care a pus bazele unei afaceri de succes! Cu ce se ocupă Voicu Oprean

16 Apr, 13:50 • Lupu Alexandra
Voicu Oprean este antreprenorul român cu o situație financiară puternică. Iată care sunt cele mai mari dorințe ale afaceristului.
Antreprenorul român care a pus bazele unei afaceri de succes! Cu ce se ocupă Voicu Oprean

Voicu Oprean este un model pentru toți românii care visează să ajungă antreprenori puternici. Așa cum relatează businessmagazin.ro, afaceristul a reușit să pună bazele unei companii care se bate de la egal la egal cu multinaționalele.

Povestea lui Voicu Oprean

Voicu Oprean, în vârstă de 51 ani, este fondatorul și CEO-ul AROBS Transilvania Software, mai exact, a unui furnizor global de soluții IT și software personalizate. Compania înregistrează venituri de sute de milioane de lei. Societatea a fost înființată la Cluj și acum are peste 1.000 de angajați. Totodată, desfășoară activități în 8 țări diferite, iar capitalizarea bursieră este de aproape 800 mil. lei.

Antreprenorul român afirmă că AROBS a fost înființată pentru a-i determina pe programatori să nu mai plece din țară. Oprean susține că una dintre cele mai mari dorințe este aceea de a schimba situația actuală, referindu-se la faptul că 90% dintre colegii pe care i-a avut au emigrat sau lucrează în alte state.

„AROBS a fost pornită pentru ca programatorii să nu mai plece din ţară, pentru că la rândul meu am fost programator şi la acea vreme toată lumea pleca din ţară.

Din generaţia mea, cred că 90% dintre colegi au emigrat sau lucrează în alte ţări, iar primul meu vis a fost să oprim acest lucru”, spune antreprenorul.

„Îmi doream ca cei care termină facultatea să rămână în ţară, să îşi poată face viaţa în România, pentru că în America am văzut o cultură a muncii, dar în afară de asta nu mai vedeam altceva”, mărturiseşte Voicu Oprean.

Citește și: Finanțare de 3 milioane de dolari pentru un antreprenor român. În ce domeniu activează Claudiu Cioba

Voicu Oprean
Voicu Oprean

Activitatea companiei antreprenorului român se împarte între segmentul de servicii și produse proprii, unde societatea a reușit să se remarce prin soluții de management de flotă, dar și între componentele destinate optimizării unui business sau pentru cele de HR. Întrebat despre planurile de viitor ale societății, Voicu Oprean susține că, în următorii 5 ani, își dorește o capitalizare de 1 miliard de euro.

„În următorii cinci ani ne dorim o capitalizare de cel puţin 1 miliard de euro, vom vedea dacă o vom face aici sau împreună cu altă Bursă. (…)

Totodată, vrem venituri totale de 300-400 de milioane de euro şi ne dorim să coagulăm cât mai mult putem din antreprenoriatul din România din zona de IT şi dorim să o facem sub umbrela AROBS pentru că este de fapt un instrument şi sper să fie acel cadru pe care îl caută antreprenorii care vor să rămână în businessul lor şi să facă lucruri mult mai mari împreună cu o companie mare, să nu se gândească doar la un exit şi la ce fac ulterior cu banii”, afirmă antreprenorul român.

Te-ar putea interesa și: Românii sunt baza producătorilor de vin! Un antreprenor din Italia declară că muncitorii „Sunt indispensabili. Fără ei am vinde bulgări, nu vin”