- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră pentru români! Banca Mondială a dat verdictul. Pensiile speciale vor fi revizuite

26 Feb, 12:49 • Lupu Alexandra
A venit verdictul Băncii Mondiale! Raportul arată ce se va întâmpla cu pensiile speciale ale românilor. Iată care sunt ultimele noutăți.
Anunț de ultimă oră pentru români! Banca Mondială a dat verdictul. Pensiile speciale vor fi revizuite

Anunț de ultimă oră pentru români! Banca Mondială a finalizat raport de recomandări în privința pensiilor speciale oferite de România, spune stiripesurse.ro. Statul român și-a luat recent responsabilitatea de a schimba sistemul de pensii speciale și felul în care acesta se acordă. Banca Mondială a finalizat concluziile și a dat verdictul pentru ajutorul bănesc de care se bucurau multe persoane.

Ce se va întâmpla cu pensiile speciale

Concluziile prezentate de Banca Mondială arată că principalul obiectiv al acestor acțiuni se referă la eliminarea abuzului asupra sistemului de pensii de serviciu. Raportul întocmit de reprezentanți arată că noile măsuri vor reduce numărul beneficiarilor acestui ajutor financiar, astfel, prestațiile la principiul contributivității sunt alienate. În conformitate cu noul cadru legislativ, responsabilii trebuie să revizuiască pensiile speciale. Nu se vor mai crea alte categorii pentru acest ajutor financiar, și pe de altă parte, cele actuale vor fi raționalizate.

Te-ar putea interesa și: Un militar publică fluturașul de salariu pentru ca românii să afle totul despre povestea contribuției la pensiile din Armata Română! „Apoi ne-am împrăștiat ca pleava în toate colțurile lumii căutând alte oportunități fiind deja scârbiți de acest sistem ticălos”

Pensiile se vor calcula în funcție de contributivitate, și de asemenea, se vor lua în considerare vechimea în profesie și reajustarea procentului de venituri obținute. În cele din urmă, raportul emis de Banca Mondială arată că ajutorul nu va depăși venitul obținut în perioada de cotizare, similară cu cea intrată în vigoare în fondul public de pensii.

pensiile speciale
pensiile speciale

Conform concluziilor prezentate de reprezentanți, vechimea asimilată în afara profesiei, posibilitatea obținerii unui venit mai mare de 100% din salariul net deținut la momentul pensionării și de pensionare prin ajutorul special, având o vechime mai mică de 4 ani, sunt eliminate. Pensiile magistraților vor fi recalculate, astfel, decizia Curții Constituționale se va referi numai la acestea.

Concluziile prezentate de Banca Mondială susțin alienarea prestațiilor la principiul contributiv, tocmai din acest motiv, rata de înlocuire garantată este redusă, în timp ce mărirea celei pentru vechimea suplimentară este eliminată definitiv. Raportul elaborat de Banca Mondială este unul oportun pentru a opri abuzurile de sistem, în conformitate cu draftul de lege pregătit de Guvernul României.

Citește și: În timp ce pensiile speciale sunt propuse către eliminare de Uniunea Europeană, Ministerul Justiției introduce o nouă categorie. Ce persoane vor beneficia de ajutorul bănesc