- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important din partea STB! Ce schimbări se vor face în acest weekend

07 Dec, 10:05 • Fundeanu Madalina
STB face anunțul! Două linii de transport se suspendă și o alta își reia traseul.
Anunț important din partea STB! Ce schimbări se vor face în acest weekend

Societatea de Transport București (STB) anunță schimbări începând cu acest weekend. Două linii de transport se vor suspenda, potrivit bugetul.ro.

STB face anunțul: 2 linii de transport se suspendă și o alta își reia traseul

Tramvaiele liniei 25 își vor relua traseul de bază, începând de sâmbătă, 9 decembrie, potrivit STB. Astfel, va circula pe o singură linie, alternativ, din cauza șantierului pentru refacerea rețelei de termoficare poziționat pe aliniamentul căii de rulare.

Linia tramvaiului 25 va funcționa pe traseul de bază Depoul Militari – Terminal CFR Progresul, astfel: Depoul Militari, Bdul Preciziei, Valea Cascadelor, Bdul Timișoara, Str. Progresului, Șoseaua Viilor, Șoseua Giurgiului, terminalul CFR Progresul.

De asemenea, din 9 decembrie, linia navetă de autobuz 625 și linia de tramvai 12 se suspendă.

Te-ar putea interesa și: CNAIR a obținut finanțare pentru 8 pasaje pietonale pe DN 2 în județele Buzău, Vrancea și Bacău. Pasajele subterane vor fi dotate cu lifturi și scări rulante

STB, tramvaiul 25
STB, tramvaiul 25

STB SA a introdus primele două autobuze electrice din București pe linia 330

STB SA a introdus recent primele două din cele 100 de autobuze electrice, achiziționate de Primăria Capitalei pe linia 330, ce leagă zona Titan de Complex Comercial Băneasa. Autobuzele alocate liniei 330 aparațin de autobaza Floreasca, fiind garate și încărcate la cele 20 de stații alocate construite la URAC.

De asemenea, autobuzele vor intra treptat în circulație, primele 6 urmând să circule pe linia 330, urmate de alte 14 pe linia 335. Conform informațiilor furnizate de mobilitate.eu, STB SA ia în calcul trimiterea următorului lot de autobuze electrice la Autobaza Militari, pentru liniile 137, 138 și 336, unde vor circula în total 21 autobuze electrice.

Autobuzele sunt produse de ZTE Granton și importate prim BMC Truck&Bus România. Acestea au o capacitate de maxim 100 călători, autonomia de minim 250 km fiind vorba de autobuze full electric, inclusiv sistemul de încălzire al salonului fiind bazat pe energie electrică, unele generații de autobuze electrice utilizând sistemul de centrală cu motorină pentru a crește autonomia. Autobuzele au podeaua total coborâtă, prize USB, scaune ergonomice și sisteme de informare pentru călători.

Totodată, traseul liniei 330 va fi modificat de la intersecția Str. Liviu Rebreanu/ Str. Câmpia Libertății prin Str. Câmpia Libertății, Str. Baba Novac, Șos. Mihai Bravu, apoi traseul de bază. Autobuzele vor circula pe carosabil, pe ambele sensuri, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Str. Baba Novac și Pasajul Muncii (inclusiv), și nu pe calea de rulare a tramvaielor, ca până acum.

Vezi și: Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4%. Cum se reflectă pe piaţa carburanţilor din România