- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4%. Cum se reflectă pe piaţa carburanţilor din România

07 Dec, 09:39 • Dobran Viorel
Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iulie. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe baril.
Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4%. Cum se reflectă pe piaţa carburanţilor din România

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iunie, deoarece o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină din SUA a exacerbat îngrijorările legate de cererea de combustibil, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul american WTI au coborât cu 2,74 dolari, sau cu 3,8%, la 69,58 dolari pe baril.

”Are loc o distrugere a cererii pentru combustibili. Piaţa este mai concentrată pe cerere decât pe ofertă în acest moment”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Îngrijorările legate de sănătatea economică a Chinei au cântărit asupra preţurilor, la o zi după ce agenţia de rating Moody’s a redus perspectiva privind ratingul A1 al Chinei de la stabilă la negativă.

Preţurile petrolului au scăzut. Vezi efectele pe piaţa românească:

Preț carburanți 7 decembrie. Românii se bucură de o nouă ieftinire a motorinei standard!

Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 5,4 milioane de barili săptămâna trecută, a spus Energy Information Administration, cu mult faţă de creşterea de 1 milion de barili la care se aşteptau analiştii.
Stocurile americane de ţiţei au scăzut cu 4,6 milioane de barili, depăşind cu mult scăderea de 1,4 milioane de barili pe care o aşteptau analiştii.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut sub 75 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii iulie. Ţiţeiul american a scăzut sub 70 de dolari pentru prima dată din iulie.

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4%

Marţi, ambele benchmark-uri au închis la cel mai redus nivel din 6 iulie, fiind a patra sesiune consecutivă de pierderi.

OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi precum Rusia, au convenit la sfârşitul săptămânii trecute cu privire la reduceri voluntare de producţie de aproximativ 2,2 milioane de barili pe zi (bpd) pentru primul trimestru al anului 2024.

Preţurile petrolului au scăzut la unison cu producţia

Săptămâna aceasta, oficialii saudiţi şi ruşi au spus că reducerile ar putea fi extinse sau aprofundate dincolo de luna martie.

Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin a călătorit în Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită pentru a se întâlni cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, şi cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Petrolul şi OPEC+ erau pe ordinea de zi a discuţiilor.

Noua Lege a Pensiilor. Pensionarii au găsit soluția pentru puncte suplimentare și o pensie mai mare!

În SUA, o scădere a exporturilor a determinat creşterea deficitului comercial în octombrie, ceea ce ar putea frâna creşterea economică în trimestrul al patrulea.

”În mod clar, comercianţii erau deja reticenţi, iar acum petrolul a revenit la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni şi se îndreaptă spre o a cincea zi de pierderi”, a spus analistul OANDA, Craig Erlam. Dolarul american a atins, de asemenea, un maxim al ultimelor două săptămâni, ceea ce presează cererea, făcând petrolul mai scump pentru deţinătorii altor valute.