- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important pentru pensionari! Noul ministru al Muncii spune ce se va întâmpla cu pensiile. „Nu s-a discutat niciodată despre o nouă creștere”

20 Jul, 14:44 • Lupu Alexandra
Noi informații pentru pensionari. Noul ministrul al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, explică ce se întâmplă cu pensiile românilor din toamnă.
Anunț important pentru pensionari! Noul ministru al Muncii spune ce se va întâmpla cu pensiile. „Nu s-a discutat niciodată despre o nouă creștere”

Simona Bucura-Oprescu aduce o veste cruntă pentru 5 milioane de pensionari români! Se pare că pensiile nu cresc din toamnă, informează romaniatv.net.

Veste cruntă pentru pensionari

Simona Bucura-Oprescu a promis că va aduce rezultatele mult așteptate de români, dar mai mult decât atât, a anunțat că va reorganiza instituțiile de control în domeniul protecției sociale. Noul ministrul al Muncii a informat că își va folosi toate resursele și toată pregătirea, alături de echipa de la Ministerul Muncii.

Citește și despre: Vestea zilei pentru o categorie de pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile la 1 august 2023

„Îmi voi folosi toate resursele și toată pregătirea pentru a livra – alături de echipa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale – rezultatele pe care o societate întreagă le așteaptă de la noi”, a declarat ea într-un comunicat pentru bugetul.ro.

În ceea ce privește legislația pentru acreditarea și licențierea căminelor de bătrâni, de copii și pentru persoanele cu dizabilități, Simona Bucura-Oprescu a anunțat că vor exista noi modificări. Cu toate acestea, nu a dat mai multe informații în această direcție, menționând că vrea mai puține agenții, dar eficiente.

„Nu mai vreau agenții multe care se calcă în picioare în materie de atribuții, ci puține, dar mai puternice și eficiente”, a scris Simona Bucura-Oprescu.

Noul ministru al Muncii a confirmat că reforma pensiilor speciale merge mai departe. Simona Bucura-Oprescu a spus că România va putea beneficia de tranșele din PNRR, atâta timp cât reforma este finalizată mai repede.

„Cu cât finalizăm mai repede, într-un efort comun, reformele asumate de Guvern, cu atât România va putea beneficia la timp de tranșele din PNRR, cu atât românii vor avea mai mulți bani în buzunar, cu atât companiile private vor avea resurse viabile pentru dezvoltare”, spune noul ministru al Muncii.

„Îmi propun să îmi încep mandatul în forță, pentru a definitiva noua Lege a pensiilor din sistemul public și, în același timp, a lămuri situația referitoare la Legea pensiilor de serviciu. În funcție de decizia CCR, dacă va fi cazul, vom opera modificările necesare în lege, astfel încât aceasta să întrunească atât exigențele CCR, cât și pe cele ale Comisiei Europene”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Pensionari
Pensionari

Întrebată despre creșterea pensiilor, Simona Bucura-Oprescu a spus că o astfel de decizie se ia în cadrul Coaliției. Ea a precizat că nu s-a purtat niciodată o discuție despre o eventuală majorare a indemnizațiilor din toamna anului 2023. Așadar, pensionarii nu vor primi pensii mai mari.

„O asemenea decizie se ia în cadrul Coaliției de Guvernare. Evident că sunt și vor fi analize permanente și, în funcție de situația bugetului, se va lua o decizie. Din câte știu, până în momentul de față nu s-a discutat niciodată despre o nouă creștere a punctului de pensie din această toamnă, discuțiile au vizat doar elaborarea de noi legi ale pensiilor de serviciu și din sistemul public”, a spus ministrul.

Vezi și: Pensii 2023. România are peste 4.76 milioane de pensionari. Care este pensia medie lunară