- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț incredibil pentru cei care vor panouri solare! Câciu anunță acordarea voucherelor de 50.000 de lei!

13 Oct, 09:24 • Oprea Alina
Adrian Câciu face un nou anunț pentru cei care doresc să achiziționeze panouri solare. Anul 2024 va putea aduce un nou program care să ofere vouchere de 50.000 de lei
Anunț incredibil pentru cei care vor panouri solare! Câciu anunță acordarea voucherelor de 50.000 de lei!

Eficiența energiei locuințelor este foarte importantă și un subiect de luat în vedere de către Adrian Câciu, Ministrul Proiectelor și Fondurilor Europene, care doreșe să realizeze un nou program destinat creșterii eficienței energetice locuințelor. Acest program include acordarea unor vouchere în valoare de 25.000 de lei pentru panouri solare, dar și pentru stocarea energiei produse , circa aceeași sumă de 25.000 de lei.

Nu deoar că acesta acordă vouchere pentru energie, încă a decis și acordarea de 76.500 de lei pentru anvelopare sau schimbare de ferestre.

Citește mai multe despre: Este oficial! Se dau 25.000 lei pentru doritorii de panouri solare. Ce condiții trebuie îndeplinite

Noul program pentru panouri solare și stocare de energie

Odată cu 1 ianuarie 2014, toți cei care locuiesc în mediile urban și rural, pot accesa fonduri pentru achiziția de panouri solare și stocare de energie. Acesta va fi valabil până în anul 2026, iar bugetul este 1,1 miliarde de euro, în cadrul RePower EU.

Este o prioritate pentru Uniunea Europeană producerea energiei din surse regenerabile, astfel RePower EU este un program care susține acest lucru și care a fost finanțat în luna mai a anului 2022 și are ca scop producerea de energie curată, conform celor furnizate de către Economedia.

RePower EU este un proiect care a fost realizat datorită dorinței Președintei Comisiei Europene ă Uniunea Europeană trebuie să investească în energia regenerabilă.

„Energia regenerabilă ne face mult mai independenţi de gazele ruseşti. Anul trecut, am adăugat 34 de gigawaţi capacitate de energie regenerabilă mixului energetic al UE, economisind astfel 7 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Toate ţările UE trebuie să depună eforturi în acest domeniu şi să profite de oportunităţile de investiţii ale planului Repower EU.”, a declarat președinta executivului european, conform celor de la adevărul.ro.

Citește mai multe despre: Instalarea unui sistem de panouri solare acasă: Rolul invertoarelor solare și sfaturi utile