- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț mare pentru antreprenorii din România. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat schimbarea Codului Muncii

24 May, 23:45 • Cornel Ghimeșan
Anunț mare pentru români. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că în curând vor fi implementate prin OUG schimbări majore în Codul Muncii.
Anunț mare pentru antreprenorii din România. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat schimbarea Codului Muncii

Deciziile au fost asumate de executiv în urma unor discuții cu reprezentanții mediului de afaceri, a transmis Nicolae Ciucă.

Citește și: Se dau bani în plus, în afară de pensie. Categoria de persoane care va beneficia de 480 de lei lunar din partea statului

„În acest an şi jumătate de guvernare, pe toată perioada mandatului, am acordat atenţia cuvenită dialogului şi consultărilor cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, cu structurile asociative, cu toţi cei care au avut şi au un cuvânt de spus în mersul societăţii. Vă pot împărtăşi că în urma acestui dialog am putut să desprindem o serie de concluzii şi să culegem datele despre ce se întâmplă în realitate, să vedem modul şi viziunea prin care partenerii sociali, structurile din mediul de afaceri reuşesc să vină cu propuneri concrete şi să facem în aşa fel încât la nivelul guvernului să identificăm măsurile care să poată să aibă aplicabilitate şi să rezoneze cu aşteptări întregii societăţi”, a comentat premierul, în şedinţa de Guvern.

Anunț de la Guvern. Ce se va întâmpla în Codul Muncii, potrivit premierului Nicolae Ciucă

Potrivit liderului PNL, foarte curând va fi modificată legea dialogului social şi Codul Muncii în acord cu recomandările europene cu cele ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cu angajamentele asumate prin PNRR.

„Practic, toate aceste aspecte, din punctul meu de vedere vin să se concretizeze printr-un demers care astăzi, în şedinţa de guvern, va fi finalizat printr-o OUG în care aprobăm unele modificări în scopul flexibilităţii şi încurajării negocierilor colective, la nivel de sector de activitate.

În acest sens, vom modifica legea dialogului social şi Codul Muncii în acord cu recomandările europene cu cele ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cu angajamentele asumate prin PNRR”, a completat Nicolae Ciucă.

Pe marginea acestui subiect a comentat și ministrul Muncii, Marius Budăi. Ministrul PSD a declarat că este vorba despre „aspecte care în urma discuţiilor cu partenerii sociali au apărut în urma aprobării legii şi a îndeplinirii jalonului din PNRR”.

„Am revenit la discuţii cu partenerii, am informat Comisia Europeană şi a fost de acord şi a agreat noile modificări astfel încât partenerii sociali sunt acum de acord cu această formă”, a precizat Budăi.

Citește și: Cât mai durează greva profesorilor! Ionuț Stroe: „Vineri este reperul nostru, suntem optimişti şi sperăm ca până vineri să avem acest acord”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult