- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau bani în plus, în afară de pensie. Categoria de persoane care va beneficia de 480 de lei lunar din partea statului

24 May, 23:27 • Claudia Simion
Vin bani în plus pe lângă pensie. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că bunicii sau rudele care au grijă de copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate ar putea să primească un ajutor financiar.
Se dau bani în plus, în afară de pensie. Categoria de persoane care va beneficia de 480 de lei lunar din partea statului

Se dau bani în plus, în afară de pensie. Gabriela Firea a scris pe rețelele sociale că îi susține pe bunicii care au avut grijă de copiii ce au părinții plecați în străinătate. Ministrul Familiei a propus modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Se dau bani în plus, în afară de pensie. Categoria de persoane care va beneficia de 480 de lei lunar din partea statului

”Sprijinim financiar bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate cu 480 lei lunar! Propunerea se află în pachetul legislativ pentru creșterea natalității, care se află pe circuitul de avizare.

Citește și Vouchere de 1500 de lei pentru analize medicale şi TVA de 5% pentru produsele de copii. Gabriela Firea anunţă noul pachet de creştere a natalităţii

Ajutorul propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție se adresează persoanelor care-și asumă întreținerea copilului pe perioada absenței părinților, printr-o hotărâre judecătorească.

69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trai mai bun în afara țării, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare.

Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament.

Citește și Gabriela Firea se ține de cuvânt și aduce vești bune pentru părinți! „Finalizăm pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor”

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să ajungă pe masa Guvernului zilele următoare”, a transmis Gabriela Firea într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.