- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț pentru românii care vor merge la mare. Ministrul Economiei, declarații după vizita pe care a făcut-o pe litoralul românesc

04 Jul, 17:24 • Lupu Alexandra
Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a dat verdictul! La ce trebuie să se aștepte românii care urmează să meargă pe litoral.
Anunț pentru românii care vor merge la mare. Ministrul Economiei, declarații după vizita pe care a făcut-o pe litoralul românesc

Ștefan Radu Oprea a vizitat recent litoralul românesc. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a afirmat că litoralul este pregătit să primească turiștii, atât cu lucruri bune, cât și cu lucruri mai puțin bune, informează profit.ro.

Veste de ultimă oră despre litoralul românesc

Ștefan Radu Oprea a mers în vizită pe litoral și a declarat că el este pregătit să primească turiștii, atât cu lucruri bune, cât și cu unele mai puțin bune. Ministrul Economiei a afirmat că a mers la pas prin Mamaia și în zona Năvodari și a constatat lucruri care pot fi îndreptate rapid, dar și unele mai complicate.

„Am văzut litoralul pregătit să primească turiști, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, cu lucruri bune, foarte bune și cu lucruri mai puțin bune.

Am fost la comendamentul ANPC, am fost îmrpeună la pas prin Mamaia și zona Năvodari și am constatat că sunt lucruri care pot fi îndrepate foarte repede și unele mai complicate”, a declarat el, în emisiunea Proiect de țară: România, de la Prima News.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cum se aplică reducerea prețurilor în marile magazine. Anunțul momentului făcut de ministrul Economiei

Ștefan Radu Oprea a menționat că există un buget alocat pentru promovarea turistică. Cu toate acestea, fondurile alocate nu sunt foarte mari, în comparație cu cele din alte țări, chiar din jurul nostru.

Bugetul este de aproape 3 milioane de lei. Ministrul a mai spus că, atunci când discutăm despre litoralul românesc, se poate discuta cu ușurință despre festivalurile care se organizează, care pot fi o atracție pentru turiștii străini. El a precizat că urmează să aibă loc câteva târguri de turism importante, la care România trebuie să participe cu certitudine.

„Este important să țintim pe baza unor analize, strategii de turism au fost nu prea știm să ne ținem de ele sau să fructificăm știința oamenilor care s-au ocupat de ele. 

Am discutat cu colegii cum putem cheltui acești bani. Urmează niște târguri de turism importante și este obligatoriu să participăm, să convingem cât mai mulți operatori să meargă cu noi la standurile pe care ministerul le plătește”, spune el.

Litoral
Litoral

Ștefan Radu Oprea a adus în discuție cele 6 plaje din România care au obținut acel certificat de calitate Blue Flag. Pentru a obține certificarea, o plajă trebuie să îndeplinească foarte multe criterii, în jur de 33.

„Sunt foarte multe criterii pe care trebuie să ne îndeplinească o plajă pentru această certificare, cred că 33 la număr, de la accesibilitate, prețuri scăzute, accesibilitate pentru persoane cu dizabilități, avem doar 6 plaje care nu au o lungime foarte mare.

(..) Împreună cu operatorii putem veni cu această etichetă de calitate pe mai multe plaje, pentru că face bine turismului. Ne-am propus să facem discuții cu operatorii de pe litoral pentru a avea mai multe plaje”, a arătat ministrul.

Ștefan Radu Oprea a mai constatat că plajele sunt închiriate pe un timp foarte scurt. El afirmă că, tocmai din acest motiv, prețurile vor fi mai mari.

„A fost o perioadă de provizorat dacă în fiecare an autorizația e provizorie, ca antreprenor nu îți poți face un plan de bussines, și prețurile vor fi foarte mari pentru că știi că ai un singur sezon”, explică ministrul.

Pentru a ajunge pe litoral, Ștefan Radu Oprea a plecat cu trenul. Ministrul Economiei a scris o postare pe Facebook în această direcție, în care a spus că trenul în care se află este curat, iar toate locurile sunt ocupate.

„Trenul reprezintă o opțiune foarte bună atunci când alegi ca destinație litoralul românesc.
Un tren interregio din Gara de Nord, București ajunge la Constanța în mai puțin de două ore și jumătate. Astăzi, pentru că se efectuează lucrări de întreținere la podul de la Cernavodă, durata drumului cu mașina este mai mare.
Trenul cu care călatoresc este curat, sigur și cu toate locurile ocupate.
Mâine voi fi la comandamentul litoral al ANPC-ului pentru a vedea litoralul românesc cu ochii celor care controlează, vor urma apoi întâlniri cu operatorii din turism. Îmi doresc să oferim condiții cât mai bune pentru ca litoralul românesc să fie destinația de vacanță aleasă de către turiștii români și străini.
P.S. Viteza trenului este de 150km/h”, scrie ministrul pe Facebook.