- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului făcut de ministrul Finanțelor! Ce categorie de români urmează să beneficieze de pe urma majorării tichetelor de vacanță?

06 Sep, 13:49 • Stefan Simion
Vestea bună dată de ministerul Finanțelor pentru romanii cu venituri mici. Care sunt condițiile pentru utilizarea tichetelor de vacanță și cu cât vor crește acestea în următoarea perioadă?
Anunțul momentului făcut de ministrul Finanțelor! Ce categorie de români urmează să beneficieze de pe urma majorării tichetelor de vacanță?

Ministerul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat în cadrul unei declarații de presă pentru Antena 3, faptul că valoarea tichetelor de vacanță va crește la 1600 lei pentru cei care sunt remunerați cu minim 8000 lei net. Oficialul a mai precizat ca tichetele vor fi impozitate cu 10% pentru contribuția la sănătate.

La fel ca în anii precedenți, tichete de vacanță au un an de valabilitate de la data emiterii

„Varianta care s-a discutat în coaliția de guvernare a fost ca acest plafon de 8.000 lei net să fie cel de la care încolo nu se mai primesc aceste vouchere de vacanță.

Era caraghios ca cineva care încasa 20.000 lei net să primească și vouchere de vacanță. Era nedrept.

Și pentru ca să nu scadă valoarea nominală a voucherului de vacanță și cei cu venituri mici să aibă de suferit, cei cu sub 8.000 lei net, atunci, hotărârea aceasta a fost luată astfel încât să avem o reducere de cheltuială, dar cel cu venituri mici să nu aibă de suferit”, a prezizat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul unui declarații pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Se majorează voucherele de vacanță! Mai mulți români nu vor mai avea dreptul la acestea

Marcel Boloș, despre tichetele de vacanță
Marcel Boloș, despre tichetele de vacanță

Conform OUG nr. 8/2009, tichetele de vacanta vor fi valabile doar dacă au înscrise următoarele mențiuni:

  1. emitentul și datele sale de identificare;
  2. valoarea nominală a tichetului de vacantă;
  3. angajatorul și datele sale de identificare; numele, prenumele și codul numeric personal ale angajatului care este în drept să utilizeze tichetul de vacanță;
  4. spațiul destinat înscrierii perioadei în care a fost utilizat și aplicării ștampilei unității afiliate; interdicția unității afiliate de a plăti diferența în bani dintre valoarea tichetului de vacanță și valoarea pachetului de servicii către utilizatorii tichetelor de vacanță;
  5. perioada de valabilitate a utilizării tichetului de vacanță. Emitenții tichetelor de vacanță au obligația de a asigura circulația tichetelor de vacanță în condiții de siguranță.

Totodată, voucherele pot fi folosite doar de către titulari, în baza unui act de identitate. Cei care doresc sa le comercializeze riscă amenzi de până la 10.000 lei.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult