- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apa va fi gratuită în toate restaurantele din România. Legea urmează să fie promulgată

20 Mar, 15:23 • Fundeanu Madalina
Apa potabilă, gratuită în toate restaurantele din țară. Legea a primit vot favorabil în Camera Deputaților.
Apa va fi gratuită în toate restaurantele din România. Legea urmează să fie promulgată

Apa va fi gratuită în toate restaurantele, barurile și cantinele din România. Astfel, restaurantele, barurile și cantinele vor fi obligate, prin lege, să le ofere această băutură clienților care vor cere acest lucru, conform Antena 3 CNN.

Apa potabilă, gratuită în toate restaurantele din țară

În plus, și companiile de catering vor fi nevoite să le pună la dispoziție apă de la robinet celor care vin să îşi ridice comenzile.

Legea a primit vot favorabil în Camera Deputaților și urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Este un amendament propus de fostul ministru al energiei, Virgil Popescu, care presupune „furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering”.

Te-ar mai putea interesa și: Categoriile de români care vor primi noi ajutoare înainte de Paște. Ce se poate cumpăra cu aceste tichete

apa, gratuită în toate restaurantele
apa, gratuită în toate restaurantele

„Guvernanții au dat o lege fără să întrebe și participanții la jocul economic. Evident că ar trebui să știe că și astăzi se întâmplă așa. Dacă cineva vine în restaurant, în cafenea sau oriunde să ceară apă, i se oferă. Dar clienții au o singură rugăminte: apa trebuie să fie potabilă. Guvernanții ar trebui să definească și cine controlează dacă băutura are calitatea care este necesară și trebuie definită și această calitate.

Noi, astăzi, evident că, la cererea clienților, le dăm apă, dar clienții nu vor de la robinet. Românii nu au încredere în sistemul de conducte și în sistemul de livrare a apei potabile. Tocmai de asta, dacă vă uitați, vedeți că toată lumea cară din retail în apartamente bidoane mari cu apă.

În primul rând, cred că ar trebui întrebate asociațiile profesionale din domeniu dacă se poate așa ceva. În al doilea rând, cred că cei care au dat legea ar trebui să definească și calitatea apei care ar trebui furnizată clienților din restaurante. Iar, în al treilea rând, dl. ministru Popescu pune din nou presiune pe operatorii din această industrie cu un cost în plus pe o lege care nu va funcționa la fel cum nu funcționează nici legea de reciclare a ambalajelor”, a declarat Daniel Mischie, vicepreședintele HORA.

Vezi mai multe știri: E lege! Noi obligații pentru CNAIR și administratorii drumurilor. Unde trebuie să aplice marcaje rutiere rezonatoare