- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apartamentul lui Ioan Becali este scos la licitație de ANAF. Prețul de pornire este de peste 1 milion de lei. Locuința este poziționată în centrul Capitalei

15 Mar, 15:26 • Lupu Alexandra
ANAF scoate la licitație apartamentul lui Ioan Becali. Prețul de pornire este de peste 1 milion de lei. Locuința este situată într-un bloc cu 4 etaje.
Apartamentul lui Ioan Becali este scos la licitație de ANAF. Prețul de pornire este de peste 1 milion de lei. Locuința este poziționată în centrul Capitalei

Este oficial! Apartamentul lui Ioan Becali este scos la licitație de către ANAF. Autoritățile au anunțat că prețul de pornire este de peste 1 milion de lei, așa cum anunță ziare.com. Locuința este situață în centrul Capitalei.

Apartamentul lui Ioan Becali este scos la licitație

Locuința lui Ioan Becali este scoasă la licitație de către ANAF. Primele informații arată că autoritățile vor să obțină 1.16 milioane de lei, acesta reprezentând prețul de pornire. Apartamentul este situat într-un bloc cu 4 etaje, în centrul Capitalei, mai exact, pe Calea Floreasca. Bunul imobil are o suprafață de 118 metri pătrați și a fost modificat la 5 camere, de la o configurație inițială de 3.

Citește și: Gigi Becali dă o nouă lovitură financiară. Latifundiarul din Pipera investește într-o nouă afacere care îi va aduce milioane de euro în conturi

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat cu executare de către Curtea de Apel București la 6 ani și 4 luni de închisoare. Acesta a primit mai multe acuzații care vizau fapte de înșelăciune și evaziune fiscală în ceea ce privește transferurile unor jucători. Totodată, în februarie 2018, magistrații instanței supreme au decis condamnarea la 5 ani și 8 luni a lui Victor Becali, în timp ce Cristian Borcea a fost achitat și Ioan Becali a primit 7 ani și 4 luni de închisoare. Persoanele menționate au fost acuzate că i-au dat fostei judecătoare Geanina Turceanu mită de aproape 200.000 euro pentru a da o soluție favorabilă în Dosarul Transferurilor.

Un alt caz cunoscut în care ANAF încearcă să recupereze prejudicii prin vânzarea bunurilor este cel al fostului ministru și politician Elena Udrea. Fiscul a scos la licitație publică un lot de terenuri și două mașini, însă ultimele informații arată că autoritățile intenționează să vândă și alte bunuri, cum ar fi locuințele pe care aceasta le deținea în București. Fiscul a reușit să-și recupereze o parte din bani prin vânzarea uneia dintre autoturisme, referindu-ne la un Fiat 500 fabricat în 2012, pentru suma de 27.000 lei, mai exact, aproximativ 5.000 de euro.

ANAF a anunțat că scoate la licitație apartamentul lui Ioan Becali
ANAF a anunțat că scoate la licitație apartamentul lui Ioan Becali

Al doilea autoturism scos prin licitație este un Mercedes Benz S500, an de fabricație 2005. La fel de bine, prețul lotului de 6 terenuri a scăzut la 397.680 de la 802.291 euro. Prejudiciul pe care reprezentanții încearcă să-l recupereze în cazul Elenei Udrea este calculat la 8.116.800 lei.

Până la acoperirea acestui prejudiciu, ANAF organizează licitația publică pentru apartamentul lui Ioan Becali, care va avea loc pe data de 5 aprilie, ora 14:00, în București, strada Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, etaj 2, sector 3. Este vorba despre „un apartament compus din cinci camere și dependințe, care conform documentației cadastrale, are suprafața totală de 118 m.p. și este situat în București, pe Calea Floreasca nr. 91-97, la etajul 1 al unui bloc cu regim de înălțime P+4E, edificat în anul 1990”, așa cum se arată în documentele autorităților.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Final de proces pentru Elena Udrea. Cum vrea fosta „blondă de la Cotroceni” să scape de condamnare: „Faptele s-au prescris”