- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali dă o nouă lovitură financiară. Latifundiarul din Pipera investește într-o nouă afacere care îi va aduce milioane de euro în conturi

21 Feb, 15:25 • Bucătaru Gabriela
Gigi Becali se pregătește să dea o nouă lovitură de milioane de euro în afaceri. Latifundiarul din Pipera vrea să amenajeze o fermă de ovine în județul Tulcea, apoi să lanseze pe piaţă brânza, iaurtul și vinul ”Becali”.
Gigi Becali dă o nouă lovitură financiară. Latifundiarul din Pipera investește într-o nouă afacere care îi va aduce milioane de euro în conturi

Gigi Becali dă o nouă lovitură în afaceri. Patronul FCSB a concesionat în anul 2022, de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) în județul Tulcea, un teren de 850 de hectare pentru care anual trebuie să scoată din buzunar suma de 600.000 de euro, potrivit sportbull.ro.

Citește și Gigi Becali, mărturisiri despre cum a reușit să facă avere: „Am moștenit curajul de la tata, nu mi-e frică de nimic!”

Gigi Becali dă o nouă lovitură în afaceri

Pe terenul agricol situat între două brațe ale Dunării, Gigi Becali dorește să amenajeze o fermă de ovine, unde vor fi produse brânza, iaurtul și vinul marca „Becali”,

Însă până să lanseze aceste produse care îi vor purta numele, Gigi Becali a început cu ajutorul ARCOM, societate scoasă recent din insolvență, după o procedură întinsă pe 12 ani, să construiască clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale. Compania a scos deja la vânzare 200 de apartamente în patru blocuri situate în spatele benzinariei de la intrarea în Pipera.

Cu toate acestea, latifundiarul din Piper nu se oprește aici, la finalul anului 2022 au apărut informații cum că ar dori să ridice un cartier pe un teren de 25.000mp din Pădurea Andronache.

Gigi Becali deține Hotelul Becali (fost Inter), de cinci stele, din stațiunea Venus, pe care l-a achiziționat de la Ioan Niculae, fostul patron al Astrei Giurgiu, pentru 6,8 milioane de euro. Hotelul are 70 de camere duble, 10 camere de tip family și 12 apartamente, iar de administrarea lui se ocupă Teodora Becali, fiica omului de afaceri, și soțul său, Mihai Mincu.

Becali a pierdut prima rundă din bătălia pentru brandul cu același nume

Patronul FCSB, Gigi Becali, este acuzat de către un român din Germania că ar folosi brandul „Becali” ilegal. Pe numele lui, Ovidiu Christian Altmann, acesta se află într-un război de proporții cu latifundiarul din Pipera.

Război fără precedent pentru numele „Becali”. Românul stabilit în Germania susține sus și tare că numele brandului este creat de el. Acesta a prezentat și un certificat de înregistrare, scrie evz.ro.

Înainte de revoluția din 1989, Altmann a părăsit România și a creat brandul. Ulterior, în anul 2006, acesta l-a înregistrat.

„Undeva, o comună, acolo, se numește Bălăceanca. Atât am de spus”, a replicat nea Gigi.

Interviul acordat de Gigi Becali în care spune că își va dona toată averea l-a deranjat pe Ovidiu Altmann. Românul l-a atacat pe latifundiar, spunându-i că a mai reușit să câștige o rundă din acest război.

Mă ia capul când văd ce declarații face (n.r. Gigi Becali). El nu este în stare să cumpere Marca „Becali”, dar se laudă… vrăjeala de Buftea! Apropo de Marca „Becali”, mi-a venit și certificatul de EU că este a mea și o dețin eu pe toată Europa”, a spus rivalul lui Gigi Becali.

Se vinde „Becali”

Brandul a fost scos la vânzare de către Ovidiu Altmann, cel care susține că deține în mod legal numele. Acesta ar câștiga o sumă frumușică din această vânzare. Tot el a spus că a primit deja o ofertă de nerefuzat de la o firmă cu sediul în România.

Altmann spune că firma care va cumpăra brandul nu va avea probleme cu patronul FCSB. Atât timp cât deține, într-adevăr, certificatul de înregistrare, Gigi Becali nu mai poate face nimic.

„Păi nu se ceartă și nici nu se luptă cu el. Îi pune certificatul în bot și Gigi Becali tace și înghite”, a mai declarat românul în cauză.

Rămâne de văzut care dintre cei doi are dreptate și care nu. Cert este că războiul va continua până unul dintre ei va veni cu dovezi care să clarifice în mod clar cine este deținătorul brandului și, în cazul lui Gigi , dacă folosește propriul nume în mod ilegal.

Citește și Afacerile lui Gigi Becali, în pericol la început de 2023?! „Bani nu mai dau și vând ce vând, ca să scot banii”