- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

APIA anunță ultimele zile pentru plata fermierilor

30 Dec, 09:01 • Bumbeneci Diana
APIA anunță ultimele plăți pe 2022. Acestea au fost autorizate și vor fi finalizate până în 2023.
APIA anunță ultimele zile pentru plata fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată începând cu data de 16 octombrie 2022 și până în prezent suma de 1,928 miliarde de euro pentru cererile depuse în Campania 2022, anunță Agerpres.

APIA anunță ultimele plăți

Din această sumă, 1,247 miliarde de euro reprezintă plăți în avans. De partea cealaltă, 681,71 milioane de euro reprezintă plată regulară.

APIA
APIA

Ai mai putea citi și: Republica Moldova ar putea intra mai rapid în Uniunea Europeană. Când crede Maia Sandu că va avea loc marea aderare la UE

Conform Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, regulară a fost acordată pentru un număr de 730.003 de fermieri. Este vorba despre  93,17% din totalul fermierilor eligibili.
La aceste sume se adaugă 73,73 milioane euro autorizați pentru schemele de măsuri de piață, comerţ exterior, promovarea produselor agricole şi ajutoare de stat.
Doresc să asigur toți fermierii că vom continua autorizarea plăților în același ritm susținut, cu implicare și profesionalism”. Adrian PINTEA, director general APIA.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură este o agenție din România care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, înființată în anul 2004.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru regimul străinilor în România. Ce prevede noua decizie oficială

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult