- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

APIA face anunțul zilei! Ei sunt românii care vor primi 105 milioane de euro

04 Apr, 13:36 • Bumbeneci Diana
Vești bune de la APIA. Peste 430 de fermieri vor primi 105 milioane de euro în pachetul privind bunăstarea animalelor
APIA face anunțul zilei! Ei sunt românii care vor primi 105 milioane de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 105 milioane euro pentru 436 de beneficiari ai măsurii privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări, informează APIA.

Un nou sprijin financiar de la APIA

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, până la această dată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 105,016 milioane euro pentru beneficiarii Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a) porcine şi pachet b) păsări din Campania 2022. Suma totală autorizată în valoare de 105,016 milioane euro este aferentă unui număr de 436 beneficiari, din care 33,706 milioane euro pentru bunăstare porcine şi 71,310 milioane euro pentru bunăstare păsări”, se arată în comunicatul APIA.

Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană pentru data de 31.12.2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 2022/C1/02.

Sprijinul financiar are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, precizează sursa citată.

Te mai poate interesa și: Credite pentru români. APIA a publicat adeverințele pe care românii trebuie să le completeze pentru a primi bani de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult