- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

APIA, mesaj pentru fermierii care așteaptă banii de la stat. Până când trebuie să depună cererea unică de plată pentru 2024

08 Apr, 09:11 • Adrian Popovici
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a început depunerea primirea cererilor unice de plată din partea fermierilor care vor subvenții în 2024.
APIA, mesaj pentru fermierii care așteaptă banii de la stat. Până când trebuie să depună cererea unică de plată pentru 2024

Săptămâna trecută, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a dat startul campaniei pentru primirea cererilor unice de plată din partea fermierilor interesați să obțină subvenții în acest an. Termenul limită pentru depunerea cererilor este mai scurt decât în mod obișnuit, astfel că APIA îi încurajează pe agricultori să-și pregătească dosarele din timp și să le depună înainte de expirarea acestui termen, transmite AgroTV.

Campania se va desfășura până pe data de 7 iunie 2024. Trebuie precizat și faptul că în an este că nu va exista nicio perioadă de depunere a cererilor cu penalități. Toți fermierii care își depun cererile între 4 aprilie și 7 iunie vor primi subvențiile în întregime, în timp ce cei care nu o fac în acest interval vor fi excluși de la plată, transmite APIA.

Directorii centrelor județene îi sfătuiesc pe fermierii să respecte programările și să-și depună dosarele la termenele stabilite, pentru a evita blocajele în ultimele zile.

„Dacă un solicitant nu poate veni când este programat, dosarul lui se reportează pe a doua zi sau pe ultima săptămână, şi atunci riscăm ca la începutul lui iunie să ajungem cu multe dosare nepreluate, sistemul electronic să nu suporte presiunea şi să nu poată fi procesate”, a precizat Ioan Sorin Roman, directorul APIA Bihor.

APIA, mesaj pentru fermierii care așteaptă banii de la stat
APIA, mesaj pentru fermierii care așteaptă banii de la stat

Te-ar putea interesa și: Condiția pusă de stat pentru obținerea subvențiilor APIA în agricultură. Un nou document trebuie inclus de fermierii și crescătorii de animale în dosarul pentru ajutoare

Fermierii, sfătuiți să-și depună dosarele la timp la APIA

După expirarea termenului limită pentru depunerea cererii de plată, fermierii sunt obligați să notifice în scris APIA despre orice modificare a datelor declarate în cererea de plată și în documentele justificative, în decurs de 15 zile de la data modificării.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

Se va completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată”, transmitea APIA în urmă cu câteva zile.

Citește și: Au intrat banii în conturile românilor! APIA anunță plăți de peste 400 de milioane de lei

Tags: