- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aproape 100 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi reabilitate

07 Dec, 17:35 • Bumbeneci Diana
În Sectorul 6 al Municipiului București se lucrează intens la reabilitarea trecerilor de pietoni. Până la finele anului, zeci de zone vor avea o altă înfățișare.
Aproape 100 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi reabilitate

Aproape 100 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi modernizate până la finalul anului, potrivit unui comunicat al autorității locale transmis în cursul zilei de azi. Întreg sectorul va avea o altă imagine într-un viitor destul de apropiat, conform Agerpres.

Sectorul 6 va avea mai multe treceri de pietoni amenajate

Biroul de Mobilitate Urbană a retrasat în ultimele luni 170 de treceri de pietoni, iar alte 98 au fost proiectate pentru a fi suprailuminate și supraînălțate. Din numărul total, 62 dintre ele sunt finalizate, iar alte 36 vor fi gata până la sfârșitul acestei luni.

Specialiștii au hotărât să ilumineze mai mult trecerile de pietoni cu două-patru proiectoare cu led sau să le supraînalțe acolo unde au avut loc accidente rutiere, dar și în zona unităților de învățământ, pentru a-i obliga pe șoferi să încetinească.

Treceri de pietoni în  Sectorul 6
Treceri de pietoni în Sectorul 6

Ai mai putea citi: Alertă de poluare cu petrol pe Dunăre! Apele sunt afectate pe o lungime de minim 6 kilometri

Mai mult, au fost montați stâlpișori în preajma „zebrelor”, pentru ca vizibilitatea să nu mai fie blocată de mașini oprite/staționate neregulamentar. În ultimele zile au fost ridicate mai multe mașini parcate ilegal, iar primarul Ciprian Ciucu a deschis un adevărat război împotriva șoferilor care nu respectă regulile de circulație și nici pe cele de parcare.

Tot în acest context, primarul Ciprian Ciucu a mai anunțat că politica de reamenajare a trecerilor de pietoni va continua în Sectorul 6. La ora actuală sunt mai multe zone deja marcate corect pentru pietoni, reducându-se astfel semnificativ numărul de accidente.

Citește și: Cresc taxele și impozitele. În 2023 va fi o majorare de cel puțin 5%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult