- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Așchia nu sare departe de trunchi! Cum a ajuns toată familia lui Petre Daea să fie angajată la stat, în subordinea sa

11 May, 20:04 • Constantin Cristina
Familia ministrului Agriculturii, Petre Daea, a ajuns să fie angajată la stat pe cele mai bune posturi. Ministrul este acuzat de nepotism.
Așchia nu sare departe de trunchi! Cum a ajuns toată familia lui Petre Daea să fie angajată la stat, în subordinea sa

Petre Daea, ministrul Agriculturii este acuzat de nepotism, după ce și-a angajat întreaga familie pe posturi bune la stat în subordinea sa, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Petre Daea intervine în scandalul legumelor cu substanțe toxice.”Există și legislație în domeniu, există și acest program care te obligă să ții evidența substanțelor pe care le folosesc”

Așchia nu sare departe de trunchi! Cum a ajuns toată familia lui Petre Daea să fie angajată la stat, în subordinea sa

Nu se putea ca soția sa să nu ocupe funcția de șefă. Așadar, soția ministrului este șefă la Resurse Umane în cadrul APIA, iar coincidența face să fie ca nora lor s-a angajat și ea la aceeași instituție, pe lângă mulți alți membri ai familiei Daea care lucrează și ei în instituții subordonate Ministerului Agriculturii.

Ministrul Petre Daea a declarat sursei citate, faptul că, aceste lucruri sunt „doar o coincidență”. Mai mult, Adrian Pintea, director Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, spune că nora ministrului Agriculturii, Antonia Luchian, are studii superioare şi lucrează în cadrul Direcţiei de Plăţi, pe sector Vegetal.

familia Petre Daea
familia Petre Daea

Antonia Luchian deţine funcţia de consilier asistent, iar venitul său este undeva la 3.000 de lei. Soția ministrului, Camelia Luchian este director al Direcției Management Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, câştigând aproximativ 8.000 de lei.

De asemenea, Întrebat dacă are legătură cu faptul că Petre Daea este ministrul Agriculturii, Adrian Pintea a spus: „Legătură are cu faptul că este bărbat-su, dar ea este din 2010, eu sunt din 2016. Atunci Petre Daea nu ştiu ce era”.

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a reunit cu mai mulți producători agricoli pentru a facilita legăturile dintre aceștia și Casa de Comerț Unirea. Producătorii locali prezenți la întâlnire au venit din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea şi Galaţi. Bineînțeles că au fost prezenți și reprezentanții Casei de Comerț Unirea, astfel încât să poată fi discutate toate detaliile cu privire la preluarea de legume de la aceștia.

Conform comunicatului de presă transmis de MADR, în acest context a fost finalizat și proiectul care vizează achiziția legumelor și fructelor pe care Unirea le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole, pe care ulterior le va introduce în circuitul comercial.

Alte articole: Casa de comerț unirea primește legume de la tot mai mulți producători locali. Petre Daea: „Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial”