- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au fost anunțați românii care primesc noi sume de bani până pe 31 mai. Ce au INTERZIS

11 May, 10:53 • Bumbeneci Diana
Românii care vor primi banii pe vouchere până la data de 31 mai. Există însă și o lege care schimbă o serie de aspecte.
Au fost anunțați românii care primesc noi sume de bani până pe 31 mai. Ce au INTERZIS

Banii pentru vouchere vor ajunge la români mai devreme decât aceștia credeau! Ce trebuie să facă însă, pentru a nu ajunge la restricții din partea autorităților.

Banii pe vouchere ajung până la finele lunii mai

Cum sunt tot mai aproape  vacanțele, mulți români așteaptă cu sufletul la gură banii pentru voucherele de vacanță.  Conform  unui ordin de ministru semnat la data de 26 aprilie, profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță cel puțin încă patru ani.

Voucherele de vacanţă pentru profesori vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut.

Regulamentul de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, aprobat prin ordin de ministru, prevede că „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Bani pentru vouchere
Bani pentru vouchere

Banii pentru voucherele de vacanță vor fi dați personalului din sistemul de Educație până la data de 31 mai, potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Buzău, citat de edupedu.ro.

Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei pentru un salariat/an. Potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Concret, angajații care primesc aceste vouchere trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Art. 7 – „(3) Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului”.

Ce este interzis

Art. 9. — Se interzice beneficiarului:

a) utilizarea voucherelor de vacanță pentru achiziționarea altor servicii decât cele prevăzute la art. 23 din Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 215/2009, cu modificările și completările ulterioare;

b) comercializarea voucherelor de vacanță în schimbul unor sume de bani și/sau al altor bunuri și/sau servicii”.

Te mai poate interesa: Urmează decizii majore în România. Vineri se va dezbate ordonanța privind tăierile salariilor și concedierile

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult