- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Urmează decizii majore în România. Vineri se va dezbate ordonanța privind tăierile salariilor și concedierile

11 May, 09:50 • Bumbeneci Diana
Nicolae Ciucă anunță vești bune pentru români. Ordonanţa cu reducerile de cheltuieli intră vineri în şedinţa de Guvern
Urmează decizii majore în România. Vineri se va dezbate ordonanța privind tăierile salariilor și concedierile

Urmează noi decizii majore pe scena politică. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că ordonanța de urgență ce prevede tăieri de cheltuieli în aparatul bugetar va fi aprobată vineri.

Ordonanța privind tăierea salariilor va fi dezbătută vineri

„În ședința de azi a executivului am decis ca ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor publice să fie discutată și aprobată în ședința de guvern de vineri, 12 mai. Acest important proiect de act normativ trebuie să mai stea în consultare publică, pentru a ne asigura că a avut parte de timpul necesar pentru transparența decizională. Este vorba despre reducerea cu 10% a cheltuielilor instituțiilor publice cu bunurile și serviciile. Această chibzuire a banului public nu va afecta investițiile, al căror buget nu se modifică”, a declarat premierul.

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Se pare că tăierile au loc pe fondul încasărilor la buget pe primul trimestru mai mici cu 4,7 miliarde de lei față de programul asumat de guvern.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a mai anunțat că ordonanța prevede că numărul de consilieri din aparatul demnitarilor publici va fi redus la jumătate, iar numărul de mandate în Consiliile de Administrație va fi limitat la două.

De asemenea, angajările în sistemul bugetar vor fi temporar înghețate pe durata acestui an, excepție făcând doar Sănătatea și Educația.

Te mai poate interesa și: Vestea zilei pentru toți românii cu rate! BNR anunță ce se întâmplă azi, 10 mai, cu indicele ROBOR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult