- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Austriecii nu renunță la Rusia. Retragerea OMV este amânată!

18 Jan, 23:02 • Bumbeneci Diana
Deși s-a anunțat inițial că OMV se va retrage din Rusia, acum austriecii sunt pe gânduri. Grupul energetic anunță că amână decizia.
Austriecii nu renunță la Rusia. Retragerea OMV este amânată!

Austria continuă să fie subiect de discuție la nivel internațional, din cauza deciziilor luate în mai multe situații de mare interes. După ce țara a respins aderarea României la Schengen, OMV nu a vrut să plătească românilor taxa de solidaritate, iar acum, grupul energetic austriac OMV a anunțat că nu va renunța momentan la afacerile cu rușii, anunță Agerpres.

OMV schimbă deciziile de la o zi la alta

Grupul OMV a informat miercuri că nu a luat nici acum o decizie finală legată de activele din Rusia, după ce subsidiara BASF, Wintershall Dea, anunțase că va părăsi țara condusă de Vladimir Putin. Decizia urma să fie luată pe fondul războiului deschis de ruși în Ucraina.

OMV
OMV

Conform informațiilor de la nivel internațional, activităţile Wintershall Dea în Rusia includ o participaţie de 35% în zăcământul de gaze Yuzhno-Russkoye, alături de Gazprom (cu 40%) şi OMV (cu 25%). De altfel, Wintershall Dea este co-deţinător a două proiecte de producere a gazelor naturale Achimov în Siberia, scrie Agerpres.

Citește și: Sorin Grindeanu, primele declarații după ce a fost audiat la DNA! „Nu poți să fii responsabil pe fiecare angajat”

Amintim că în anul  2022, Austria a anunțat oficial că a luat hotărârea să ajusteze cu două miliarde de euro valoarea activelor sale din cauza retragerii din proiectul gazoductului „Nord Stream 2” şi a reevaluării activităților sale din Rusia după debutul invadării Ucrainei. Hotărârea oficialilor de la grupul energetic vine după ce în martie OMV informase că Rusia nu va mai fi una din regiunile sale cheie, alăturându-se altor mari companii energetice occidentale care au decis să se retragă din Rusia. Ei bine, iată că acum, lucrurile se schimbă de la o zi la alta.

Te mai poate interesa și: MAI schimbă totul! Milioane de români vor deține „peste noapte” semnături electronice

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult