- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Comarnic – Brașov va fi amenajată pe bucăți. Grindeanu: „Pentru 8 miliarde de euro nu găsești finanțare”

22 Feb, 08:36 • Bumbeneci Diana
Autostrada Comarnic - Brașov va fi făcută doar pe bucăți. Ministrul Transporturilor explică ce se va întâmpla cu banii pentru tronsoanele aferente.
Autostrada Comarnic - Brașov va fi amenajată pe bucăți. Grindeanu: „Pentru 8 miliarde de euro nu găsești finanțare”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, susține că autostrada Brașov – Comarnic va fi amenajată pe bucăți. Anul acesta se va licita tronsonul de la „Brașov în jos”.

Ce lucrări vor începe la Autostrada Comarnic – Brașov

Acesta a explicat că pentru autostrada Comarnic – Brașov, costul ajungea la 8 miliarde de euro pentru cei 160 de km. În acest context, Ministrul Transporturilor a precizat că proiectul va începe cu tronsoanele care sunt necesare pentru descongestionarea traficului, iar partea dinspre Comarnic, unde deja există o bucată cu 4 benzi, va fi lăsată la urmă.

Sorin Grindeanu, Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul.

Ai mai putea citi: Sorin Grindeanu promite 100 de km de autostradă pe an! „Având atâtea șantiere deschise și atâtea contracte în același timp în execuție, sunt toate premisele”

Costul pentru autostrada Comarnic – Brașov ajungea la 8 miliarde de euro. Toate stațiunile s-au dezvoltat, autoritățile locale nu și-au dat acceptul, și atunci rămânea varianta prin tunel, care este foarte scumpă. Nu poți să găsești așa finanțare, este strigător la cer. Eu zic că am găsit soluții pe finalul anului trecut. În primul rând, folosim ceea ce avem, pentru că până la Comarnic avem un drum la 4 benzi, care este în regulă și ne reduce foarte mult costurile.

Inclusiv acolo erau tunele prevăzute, deși e o zonă plană. Sunt optimist că la finalul acestui an să putem să scoatem la licitație primul tronson, de la Brașov în jos. Vom putea să scoatem la licitație începând de anul acesta acest lucru. Pentru 8 miliarde de euro nu găsești finanțare. Eu consider o soluție viabilă pentru dezvoltarea infrastructurii din România parteneriatul public-privat. Nu trebuie să o tratăm la «și altele»”, a spus Sorin Grindeanu.

Cu toate acestea însă, ministrul Sorin Grindeanu nu a putut să ofere mai multe detalii legate de momentul î care capătul primului tronson ce va fi scos la licitație.

Te poate interesa: Firmele lui Dorinel Umbrărescu au preluat ultimele loturi din Autostrada Moldovei. CNAIR anunță semnarea contractelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult