- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme la lucrările de pe A7. Sorin Grindeanu se declară iritat de situație: „S-a ajuns cam pe la 13-14% progres”

31 Mar, 13:42 • Lupu Alexandra
Sorin Grindeanu se declară nemulțumit de felul în care decurg lucrările la A7. Ministrul Transporturilor susține că este „iritat” de situație.
Probleme la lucrările de pe A7. Sorin Grindeanu se declară iritat de situație: „S-a ajuns cam pe la 13-14% progres”

Sorin Grindeanu nu se ascunde după degete! Ministrul Transporturilor se declară iritat de stadiul lucrărilor de pe A7, relatează profit.ro.

Sorin Grindeanu, declarații exclusive despre lucrările de pe A7

Sorin Grindeanu a dat declarații de interes despre stadiul lucrărilor de pe A7. Concret, ministrul Transporturilor confirmă că lotul 1 este realizat în proporție de 9-10%, în timp ce pe cel de-al treilea nu se lucrează deloc, dintr-un motiv foarte simplu: nu a fost semnat contractul. Grindeanu se declară iritat de situație și consideră că există „o tergiversare” a operațiunii de încheiere a înțelegerii.

Ministrul Transporturilor a fost recent pe șantierul lotului 2 și a precizat că „lucrurile încep să se vadă”, luând în considerare că „s-a ajuns cam pe la 13-14% progres”. Loturile 1 și 2 au întâmpinat dificultăți serioase încă de la începerea lucrărilor, referindu-ne la descărcările arheologice. Grindeanu spune că, în perioada următoare, se așteaptă ca ritmul proiectului să se accelereze.

Citește și: OMV Petrom: de la șantaj și până la oprirea investițiilor în Marea Neagră. Declarațiile lui Sorin Grindeanu

„Lucrurile încep să se vadă, ne aflăm pe lotul 2 între Ploiești și Buzău, aici lucrările sunt între 13-14% progres. Este o asociere româno-bulgară, au întâmpinat anumite dificultăți legate de gropile de împrumut, au avut și vreo 7 descărcări arheologice, de asemenea chestiuni ce țin de parte tehnică, de grinzi, CNAIR trebuie să răspundă și să deblocheze acest lucruri.

A fost și perioada de iarnă, mă aștept ca în perioada următoare ritmul să fie din ce în ce mai mare. Pe Lotul 1 sunt undeva la 9-10% progres. Și acolo sunt exact aceleași probleme le întâmpină, cum a fost făcut studiul de fezabilitate și proiectul tehnic ? cine a făcut docuementația trebuie să răspundă… că e pânza de apă freatică la 70 centimetri”, relatează Grindeanu.

Sorin Grindeanu, despre lucrările de pe A7
Sorin Grindeanu, despre lucrările de pe A7

În ciuda tuturor acestor rezultate, ministrul Transporturilor nu poate depăși faptul că nu a fost semnat încă contractul pentru lotul 3. Mai mult decât atât, Grindeanu se declară iritat de situație, dar cu toate acestea, speră că în următoarea perioadă reprezentanții de la CNSC vor prezenta o soluție în această direcție.

„Pe A7, recunosc că mă irită faptul că ultimul lot, treiul, spre Buzău, a rămas necontractat.

În acest moment ne aflăm într-o fază în care s-a contestat o clarificare pe care a cerut-o CNAIR celor care depun oferte, ceea ce mi se pare o tergiversare, pur și simplu, a acestei operațiuni de a încheia și ultimul contract, dar eu sper ca cei de la CNSC, în perioada imediat următoare, să ne dea o soluție, pentru că deja vorbim, cred, de vreo trei soluții pe acest lot, de vreo două decizii ale instanței și am ajuns cu contractele semnate până la Pașcani.

Anul ăsta sper să semnăm contracte și Pașcani-Suceava, să reușim să le scoatem la licitație și uite că lotul 3, pe proceduri și pe chichițe, ajungem să tot amânăm această semnare”, afirmă Grindeanu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Sorin Grindeanu, despre stadiul lucrărilor pe Autostrada Ploiești – Buzău: ”Lotul 1 a ajuns la 9-10%, iar lotul de mijloc 13-14%”