- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertizări ANM! Turiștii vor avea parte de un fenomen meteo ciudat pe litoralul românesc. Un val de ceață densă a închis două porturi

04 Jul, 10:53 • Constantin Cristina
ANM trage un semnal de alarmă cu privire la vremea de pe litoralul românesc. Turiștii vor avea parte de un val de ceață, dar și de caniculă pe litoral.
Avertizări ANM! Turiștii vor avea parte de un fenomen meteo ciudat pe litoralul românesc. Un val de ceață densă a închis două porturi

Fenomene extreme pe litoralul românesc! Un val de ceață se va năpusti peste plajele din Mamaia, dar vor avea parte și de caniculă, a transmis antena 3 CNN.

ANM a atenționat cu privire la acest fenomen ciudat, astfel că nu prea se mai vede bine. Meteorologii anunță că acest fenomen va fi valabil până la ora 10:00, în județul de la marginea mării, se va semnala local și temporar ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Vezi și: ANM anunţă caniculă extremă în România. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade Celsius

Avertizări ANM! Turiștii vor avea parte de un fenomen meteo ciudat pe litoralul român. Un val de ceață densă a închis două porturi

„Valabil de la: 04-07-2023 ora 8:00 până la: 04-07-2023 ora 10:00

În zona: Județul Constanţa

Se vor semnala: local și temporar, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m”, se arată în informarea ANM.

Vremea se schimbă de la o zi la alta, de la un fenomen extrem la altul. De exemplu, cei de la Costinești au primit Ro Alert de vreme instabilă, ieri, iar azi se confruntă cu o caniculă insuportabilă.

Meteorologii spun că acesta este doar începutul pentru o astfel de caniculă și că trebuie să ne așteptăm la vreme și mai extremă. La mare, turiștii trebuie să fie precauți în privința căldurii, deoarece poate avea un efect periculos asupra organismului.

avertizare ANM, ceață pe litoral
avertizare ANM, ceață pe litoral

Temperaturi prognozate de ANM pentru marți – 4 iulie

– 35 grade Brăila

– 35 grade Giurgiu

– 35 grade Cernavodă

– 35 grade Fetești

– 35 grade Călărași

– 34 grade Giurgiu

– 34 grade Galați

– 30 grade Tulcea

– 27 grade Constanța, cu siguranță vor fi temperaturi resimțite mai ridicate decât cele din termometre.

Prognoza meteo vara 2023

„În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creştere în regiunile sudice şi estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării şi în Bărăgan, iar miercuri şi joi (5 şi 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade”, conform ANM.

Alte articole: Evenimentele culturale din Timișoara schimbă piața imobiliară. Cum poți închiria acum o locuință în orașul de pe Bega