- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Evenimentele culturale din Timișoara schimbă piața imobiliară. Cum poți închiria acum o locuință în orașul de pe Bega

03 Jul, 23:19 • Cornel Ghimeșan
Titlul de Capitală Europeană a adus schimbări majore pe piața imobiliară din Timișoara. În aceste momente, se găsesc tot mai greu apartamente de închiriat pe termen mediu și lung în orașul de pe Bega, deoarece majoritatea proprietarilor preferă să închirieze locuințele în regim hotelier turiștilor care vin să participe la evenimentele culturale.
Evenimentele culturale din Timișoara schimbă piața imobiliară. Cum poți închiria acum o locuință în orașul de pe Bega

Capitala Europeană aduce schimbări pe piaţa imobiliară din Timişoara. Proprietarii exclud varianta închirierii locuințelor pe termen lung deoarece este mult mai profitabil pentru ei în această perioadă să le pună la dispoziția turiștilor în regim hotelier.

Citește și Peste 20.000 de apartamente din București vor rămâne fără apă caldă. Sunt anunțate noi lucrări la rețeaua de termoficare. Zonele care vor fi afectate

Capitala Europeană aduce schimbări pe piaţa imobiliară din Timişoara

Raoul este proprietarul a trei apartamente pe care le-a pregătit pentru închiriere în regim hotelier și spune că nu şi-ar mai închiria niciodată proprietărţile pe termen lung, potrivit observatornews.ro.

„Primul apartament pe care l-am pregătit pentru închirierea în regim hotelier, l-am pregătit pentru că luase foc. Cel pe care îl aveam în chirie nu a avut absolut deloc grijă. Prima dată am avut emoţii, am crezut că vor veni oameni care nu le va păsa de proprietatea mea”, a declarat Raoul Jurchela.

În ciuda emoțiilor pe care le-a avut, închirierea în regim hotelier s-a dovedit a fi cea mai bună afacere în care a intrat Raoul și asta pentru că sumele încasate sunt mult mai mari.

„Sumele pe care le încansezi în regim hotelier sunt mult mai mari decât din chiria standard, a declarat Raoul Jurchela, proprietar.

De exemplu, pentru un apartament cu două camere, de 55 de metri pătraţi, în valoare de 70.000 de euro, închiriat pe termen lung, cu o chirie lunară de 350 de euro, proprietarul și-ar recupera investiţia în următorii 16 ani. În schimb, cei care se orientează pentru închirierea în regim hotelier, investiţia poate fi amortizată mult mai repede, în 6 ani, percepând un tarif mediu de 50 de euro pe noapte.

Vedem o creştere exponenţială către apartamentele ce se îndreaptă către regimul hotelier. Mai ales că Timişoara este în momentul de faţă este capitală culturală”, a declarat Bogdan Holocan, manager agentie imobiliare.

„Sunt câteva evenimente mari în oraş la care pur şi simplu zona hotelieră se blochează, nu mai sunt camere”, a declarat Ovidiu Megan, Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

„Timişoara face faţă cererilor pentru că există şi apartamente în regim privat şi de la o zi la alta se rezolvă şi cu cazările”, a declarat Simion Giurcă, Asociatia pentru Promovarea Timișoarei.

În prezent, Timişoara are 5.400 de locuri de cazare în sistem licenţiat, cărora li se adaugă 2.000–3.000 de locuri în sistemul privat. În acesta an , Capitala Europeană a culturii va fi vizitată de un milion de turişti.

Citește și Încă un loc de muncă care caută angajați! Fabrica din Galați pune la bătaie 6.000 de locuri pentru românii doritori „Persoane care vor fi recrutate din România, pentru că ne dorim stabilitate pentru fabrică”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult