- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertizări din partea medicilor! Ce riscuri pentru sănătate poate avea carnea de miel? „Poate deveni toxică în anumite condiții”

10 Apr, 12:42 • Constantin Cristina
Medicii ne previn să mâncăm carne de miel, deoarece poate crește riscul de pietre la nivelul rinichilor, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.
Avertizări din partea medicilor! Ce riscuri pentru sănătate poate avea carnea de miel? „Poate deveni toxică în anumite condiții”

Medicul ieșean, Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă către populație și îi sfătuiește să aibă grijă la carnea de miel. Există riscul să apară probleme grave dacă oamenii mănâncă mielul mai mic de 10 kilograme sau sub nouă săptămâni, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Avertizare ANPC! NU cumpărați carne de miel sau ouă de pe marginea drumului sau din portbagajele mașinilor

Medicii, avertizări în legături cu carnea de miel

„Apropo de ce spune OMS-ul după pandemie, ce au spus și ce nu au spus. Credibilitatea lor este undeva pe la nivelul Mării moarte. Cel puțin până când nu se va schimba acea conducere tot politică fac și nu prea au legătură cu partea medicală”, a spus medicul ieșean, Tudor Ciuhodaru.

De asemenea, medicul ne explică cât de toxică poate deveni carnea de miel dacă nu este pregătită așa cum trebuie, deoarece valoarea calorică a acestui produs este destul de mare.

medici, avertizări despre carnea de miel
medici, avertizări despre carnea de miel

„Să vorbim despre carnea de miel, ceea ce este adevărat, are valoare calorică ridicată și poate deveni, să zicem, toxică, dar doar în anumite condiții. Valoare calorică ridicată înseamnă cam 200-300 de kilocalorii la 100 de grame. (…). Fără discuție, și știți că, mai ales organele, mai ales ficatul, au un conținut important în fier, în zinc, în carnitină, cu rol important energetic. Iar acele cantități mici de calciu, de acid folic și de vitamina E sunt utile.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre componenta proteică importantă și faptul că există grăsimi saturate acolo, cu colesterol cam 80 de miligrame la 100 de grame, putem spune că ar stimula, ar avea rol aterogen. Dar vă dăm și o veste bună, nu numai alea de la OMS, unii consideră carnea de miel un afrodiziac natural”, a mai spus medicul Ciuhodaru.

Problemele mari apar atunci când mielul este mic sub 9 săptămâni sau are sub 10 kilograme, deaorece acesta conține un nivel ridicat de colagen.

„Este un conținut ridicat de colagen. Există acele oxipurine care fac digestia dificilă. Cei care au afecțiuni metabolice, adică au gută sau afecțiuni gastrointestinale, sau afecțiuni hepatorenale preexistente, pot apărea probleme. Toxicitatea de aici vine”, a explicat medicul.

Alte articole: Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”