- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avionul privat al lui Klaus Iohannis pentru summit-ul european din Islanda. Cum arată aeronava? Costurile sunt confidentiale

16 May, 14:16 • Cornel Ghimeșan
Klaus Iohannis se pregătește pentru summit-ul european din Islanda. Iată cu ce fel de avion a zburat de această dată Președintele României. Luxul este la el acasă, dar de această dată prețurile pe care le-a plătit au fost clasificate.
Avionul privat al lui Klaus Iohannis pentru summit-ul european din Islanda. Cum arată aeronava? Costurile sunt confidentiale

În perioada 16-17 mai 2023, Președintele României, Klaus Iohannis, participă la cea de-a patra ediție a summit-ului Consiliului Europei, care are loc în Islanda. Pentru a călători către regiunea nordică, șeful statului beneficiază de un zbor special cu un avion privat. Aeronava privată care îl transportă pe Klaus Iohannis la summit-ul european este un Dassault Falcon 7x.

Alte articole: 11.000 de angajați își iau adio de la locul de muncă! Compania a făcut marele anunț

Președintele României, Klaus Iohannis, va onora cu prezența la summit-ul Consiliului Europei care se va desfășura în Islanda. Acest eveniment are o semnificație cu totul aparte pentru țara noastră, dat fiind că marchează împlinirea a 30 de ani de la aderarea României la organizația de la Strasbourg. Având în vedere importanța acestei aniversări, Președintele României va participa la masa rotundă a summit-ului, alături de premierii din Luxemburg și Islanda.

Pe drumul către destinație, Klaus Iohannis va fi transportat cu un avion de zbor privat. Drumul către summit-ul european va fi făcut cu un avion de tip Dassault Falcon 7X. Aceasta este aeronavă luxoasă, care are o capacitate maximă de 12 persoane și este dotată cu facilități moderne. Avionul este capabil să zboare fără a face escală și este cunoscut pentru raza sa de acțiune. Aeronava este împărțită în trei zone distincte.

Cum arată avionul cu care zboară Klaus Iohannis în Islanda

Aeronava extraordinară este deținută de prestigioasa companie luxemburgheză GlobalJet. Klaus Iohannis nu este la prima sa călătorie cu avioane private din același portofoliu al companiei menționate anterior.

Pe de altă parte, pentru vizitele din Japonia și America de Sud în luna aprilie, a fost folosită o altă aeronavă privată. Klaus Iohannis a călătorit cu un Boeing 737-900ER configurat ca BBJ (Boeing Business Jet). Costurile pentru vizita din America de Sud ar fi fost deosebit de ridicate.

Avionul privat are caracteristici distincte, iar costurile sunt pe măsura luxului. Cu toate acestea, informațiile financiare sunt clasificate. Aeronava deținută de compania luxemburgheză este echipată cu facilități cu totul aparte, inclusiv zone de odihnă și de servit masa. Condițiile de zbor sunt de lux, cu un interior spațios organizat pentru a maximiza eficiența spațiului. În plus, toaleta ar putea fi echipată cu un hublou.

Citește și: Care sunt anticipările lui Marcel Ciolacu cu privire la desfășurarea rotativei guvernamentale: „Fără scandaluri sau crize politice”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult