- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care sunt anticipările lui Marcel Ciolacu cu privire la desfășurarea rotativei guvernamentale: „Fără scandaluri sau crize politice”

16 May, 10:45 • Cornel Ghimeșan
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că rotativa guvernamentală nu va genera crize politice sau conflicte între cele două partide. El a accentuat importanța desfășurării fără probleme, deoarece obiectivul principal este obținerea fondurilor PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).
Care sunt anticipările lui Marcel Ciolacu cu privire la desfășurarea rotativei guvernamentale: „Fără scandaluri sau crize politice”

Luni, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat că schimbarea guvernamentală se va desfășura fără incidente sau instabilitate politică, dat fiind că România nu își permite să piardă nici măcar o zi cu conflicte politice.

Citește și: Un nou sprijin financiar pentru români! Statul oferă 100.000 de euro timp de 3 ani. Ce condiții trebuie îndeplinite

„Suntem într-un moment nemaiîntâlnit în politică şi administraţie în România, înaintea unei rotaţii guvernamentale stabilite de PSD şi PNL acum un an şi jumătate. Este ceva cu totul nou în politica românească, un moment care părea atât de complicat, dar care, în ciuda tuturor scepticilor de serviciu, se va produce firesc, fără scandaluri sau crize politice.

Atât eu, cât şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ne-am propus să abordăm cu maximă responsabilitate acest moment pentru România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru a atrage cât mai multe fonduri europene din exerciţiul financiar 2016-2020, din care mai avem şase luni în care trebuie să funcţionăm la viteză maximă.

Suntem contra cronometru cu PNRR, având un termen de implementare până în anul 2026”, a afirmat Ciolacu la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Marcel Ciolacu despre țintele Guvernului

Marcel Ciolacu a mai menționat că inflația este deja în scădere, așadar acesta este momentul oportun pentru a comunica președinților consiliilor județene prezenți la eveniment care sunt așteptările de la noua configurație guvernamentală, care va fi implementată începând cu luna iunie, când va avea loc rotativa.

„Aşteptaţi-vă ca Guvernul României, în continuare, cum a făcut-o şi până acum, să vă ajute din toate puterile şi cu toate resursele, dar să aibă în acelaşi timp pretenţii şi rigori mai mari ca oricând şi să vă ceară în schimb să livraţi la timp şi la calitatea necesară proiectele care trebuie să schimbe în bine viaţa oamenilor.

Aşteptaţi-vă ca la Palatul Victoria să găsiţi uşi deschise şi mâini întinse, exact ca şi până acum, dar exact atunci când veţi avea cea mai mare nevoie, dar obişnuiţi-vă şi cu gândul că trebuie să facem, în schimb, o eficienţă în cheltuiala banului public şi inteligenţă în accesarea banilor europeni.

Şi mai aşteptaţi-vă ca Guvernul României să fie mult mai îndrăzneţ în a susţine proiecte la fel de îndrăzneţe care vin de la dumneavoastră, care îndeplinesc condiţii esenţiale să fie închegate economic, să aibă logică financiară şi efecte clar cuantificabile în dezvoltarea regiunii pe care o reprezentaţi.

Pentru asta e nevoie, şi dumneavoastră şi noi, să ne înconjurăm cu cei mai valoroşi parteneri care să ne poată ajuta să construim aceste proiecte”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a mai afirmar, de asemenea, că acesta este momentrul în care România „să îşi ridice fruntea din pământ şi să îşi asume pentru viitorul său mize mari şi mize adevărate”.

„Guvernul va face eforturi uriaşe să pună rapid la punct mecanisme noi care să asigure cofinanţări pentru toate proiectele majore şi mature şi să vă ajute pentru a debloca şi finaliza orice obiectiv în derulare pe fonduri europene”, a conchis preşedintele social-democrat.

Citește și: Unde asfaltezi și unde crapă! Gropi catastrofale pe drumul județean dintre Iași și Suceava. Investiția de 100 de milioane de euro s-a dus pe Apa Sâmbetei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult