- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Banca Centrală Europeană confirmă un scenariu sumbru! Dobânzile vor fi majorate din nou

23 Jan, 09:04 • Bumbeneci Diana
Banca Centrală Europeană a anunțat că va majora dobânda cheie cu 0,5%. Majorarea se va aplica atât în februarie, cât și martie.
Banca Centrală Europeană confirmă un scenariu sumbru! Dobânzile vor fi majorate din nou

Banca Centrală Europeană (BCE) va majora din nou dobânzile! Majorarea se aplică pe următoarele două luni, iar scenariul este unul destul de sumbru, având în vedere plățile pe care oamenii le vor avea de făcut până la vară. Anunțul a fost făcut de Klaas Knot, membru al consiliului de conducere al BCE, într-un interviu acordat duminică postului olandez de radio WNL, transmite Reuters.

Banca Europeană confirmă majorarea dobânzii cheie

Banca Centrală Europeană urmează să majoreze dobânda de politică monetară cu 0,50 de puncte procentuale, atât în februarie, cât şi în martie. Până la vară, șansele ca dobânda să crească lunar, sunt foarte mari, însă specialiștii din domeniul economic caută rapid soluții prin care să limiteze majorarea dobânzii și pe perioada următoare.

Ai mai putea citi și: Cât câștigă un psiholog în România. Salariul său trece de 1.000 de euro

Banca Europeană mărește dobânda. Foto: sugestivă
Banca Europeană mărește dobânda. Foto: sugestivă

Să vă aşteptaţi să creştem dobânzile cu 0,5 puncte procentuale în februarie şi martie şi să nu terminăm atunci, vor urma mai mulţi paşi în mai şi iunie”, a spus Knot, potrivit News.ro.

În cadrul unui interviu oferit, la un moment dat, pentru ziarul italian La Stampa și publicat duminică, Knot a mai explicat că ”este prea devreme pentru a spune” dacă BCE ar putea încetini ritmul majorărilor dobânzilor sale. Acest lucru nu are șanse mari să se întâmple până în vară, deoarece situația actuală din domeniul economic este mult prea greu de stăpânit.

La un moment dat, desigur, riscurile legate de perspectivele inflaţiei vor deveni mai echilibrate. Acesta ar fi, de asemenea, un moment în care am putea face un pas suplimentar de la 0,50 la 0,25 de puncte procentuale, de exemplu. Dar suntem încă departe de asta”, a spus el.

Ai mai putea citi și: Marius Budăi vorbește despre o nouă majorare a pensiilor. Ministrul Muncii anunță când vor primi seniorii mai mulți bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult