- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un psiholog în România. Salariul său trece de 1.000 de euro

23 Jan, 08:46 • Bumbeneci Diana
În România, cariera de psiholog este la mare căutare, având în vedere că tot mai multe persoane au nevoie de sprijinul unui specialist. Iată cât câștigă un psiholog în România.
Cât câștigă un psiholog în România. Salariul său trece de 1.000 de euro

Un român care lucrează pe poziţia de psiholog are un salariu destul de bun în țara noastră, însă extrem de mic dacă va fi comparat cu veniturile lunare ale altor psihologi de peste graniță. Un psiholog în țara noastrp poate avea venituri care variază, în medie, între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, conform datelor de pe platforma de recrutare online BestJobs, analizate de zf.

Câți bani câștigă un psiholog în România

„Sprijinul psihologului a devenit din ce în ce mai important în ultimii ani, pe fondul pandemiei de COVID-19 şi contextului geopolitic şi economic actual. Astfel, tot mai mulţi oameni s-au îndreptat către terapie pentru a reuşi să gestioneze mai bine stările emoţionale în contexte dificile. În prezent, se caută psihologi în Bucureşti, Galaţi şi Braşov, iar oferta salarială medie pentru această poziţie se plasează în intervalul 800 – 1.200 de euro/lunar.

Aceştia necesită în primul rând studii superioare în domeniul psihologiei, care să fie completate de cunoştinţe despre psihologia clinică, psihopatologie şi actorii din domeniul sănătăţii, sociali şi medico-sociali şi mecanismele aferente. De asemenea, candidatul ideal este înregistrat la Colegiul Psihologilor sau este autorizat să lucreze ca psiholog în România”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit sursei citate.

Potrivit managerului BestJobs, sprijinul psihologului este din ce în ce mai căutat în ultimii ani, mai ales din caua războiului și a pandemiei de coronavirus. Mulți români aleg să meargă la terapie pentru a putea să își gestioneze anumite stări.

Sprijinul psihologului a devenit din ce în ce mai important în ultimii ani, pe fondul pandemiei de COVID-19 şi contextului geopolitic şi economic actual. Astfel, tot mai mulţi oameni s-au îndreptat către terapie pentru a reuşi să gestioneze mai bine stările emoţionale în contexte dificile”, a mai transmis Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Te mai poate interesa și: Cât câștigă un zilier în România, în 2023. Munca sa este plătită la oră

Psiholog
Psiholog

Există și beneficii extrasalariale. Un psiholog mai poate beneficia de tichete de masă, cursuri şi suport în formare, acces la evenimente de profil şi anumite venituri suplimentare de sărbători. La ora actuală, 47 de posturi vacante pentru poziţia de psiholog sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare publicate. Cele mai multe posturi de psiholog se caută în  București și Brașov, dar și în alte mari orașe.

Aceştia necesită în primul rând studii superioare în domeniul psihologiei, care să fie completate de cunoştinţe despre psihologia clinică, psihopatologie şi actorii din domeniul sănătăţii, sociali şi medico-sociali şi mecanismele aferente”, susține Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Ai mai putea citi: Este oficial! Abonamentele la sălile de fitness acordate angajaților ar putea fi decontate anual. Câte sute de euro poate primi un român

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult